Děti si přišly vyzkoušet jízdu podle pravidel

19. srpna 2009, ostatní, přečteno: 4253×

Dva dny otevřených dveří zažilo letos o prázdninách dětské dopravní hřiště v Blansku. Děti si mohly přijít vyzkoušet jízdu podle pravidel silničního provozu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Akce byla pořádána pro děti starší 7 let v doprovodu rodičů. Uskutečnila se poprvé. „V jarních a podzimních měsících je dopravní hřiště plně vytížené. Využívají ho pro výuku dopravních předpisů a bezpečné jízdy školy. Veřejnost se sem nedostane. Proto jsme letos v létě, kdy je zde volno, zkusili připravit dva dny otevřených dveří,“ vysvětlil proč se akce koná právě o prázdninách zkušební komisař Aleš Lakota.

doprhriste1

Děti si mohly bezpečně vyzkoušet jízdu podle značek a semaforů. V případě nejasností byli připraveni zkušení pracovníci s radami, jak se v určitých situacích zachovat, aby se jim na silnici nic nestalo. Kromě této praktické části byl pro ně připraven i test z pravidel silničního provozu.Testy byly hned vyhodnoceny a nesprávné odpovědi s dětmi rozebrány a bylo jim vysvětleno, kde udělaly chybu. Záchranáři učili základy první pomoci na figuríně.

doprhriste2

Dopravní hřiště vzniklo před mnoha lety, ale průběžně je doplňováno o nové značky a letos zde vznikla malá kruhová křižovatka. Děti si tak mohly již o druhém dni otevřených dveří vyzkoušet i tento moderní a populární typ křižovatek, se kterým se na silnicích nejen v Blansku setkáváme čím dál častěji.

Zájem ze strany rodičů a dětí byl patrný. „Návštěvnost vyhodnotíme a pokud bude příznivá, využili bychom i příštích letních prázdnin a dopravní hřiště znovu a možná i častěji veřejnosti zpřístupníme,“ slibuje Lakota.