Policie otevřela Galerii 158

26. února 2010, ostatní, přečteno: 4386×

Galerii 158 s výtvarnými pracemi dětí a fotografiemi z preventivní činnosti otevřela Policie ČR v prostorách blanenského sídla.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

otevření Galerie 158
Slavnostního otevření se zúčastnili starostové zainteresovaných měst i vedení policie v Blansku.

Zcela nové výstavní prostory vznikly v bývalé čekárně oddělení zbraní a střeliva. Na několika panelech jsou zde vystaveny práce dětí inspirované činností policie z různých preventivních akcí. Ty doplňují živé fotografie. Na doplnění jsou zde např. minibike v policejních barvách nebo modely historických i současných policejních vozidel zapůjčené ze sbírky jednoho z policistů.

I když je galerie rozsahem malá, i na ni bylo potřeba sehnat finanční prostředky. Ty se pokoušelo územní oddělení získat od ministerstva vnitra, kde však neuspělo. Naopak se mu podařilo zapojit do celého projektu města Blansko, Boskovice, Letovice, Kunštát a městys Jedovnice, která přispěla na nákup panelů.

Galerie158

V budoucnu ale nezůstane jen u dětských kreseb. V plánu je např. spolupráce s městskou policií. V listopadu by se proto měly panely zaplnit informacemi o nejpalčivějším problému, a to sprejerství.

O to, že by nebyli návštěvníci, se zde nebojí. Lidé sice chodí na policii jen když musí, ale v Blansku se snaží pohled na policii a její práci změnit. Už zde například proběhla akce Kdo je vidět, vyhrává, která upozorňovala na význam reflexních prvků na oblečení. Lidé si mohli prohlédnout nejen volně přístupné prostory a zájem byl velký. Funguje také spolupráce se školami a mobilní panely se objeví i na prezentacích mimo budovu policie.