Prodej vstupenek na Vítání sv. Martina zahájen

1. listopadu 2010, ostatní, přečteno: 3440×

Byl zahájen předprodej vstupenek na Vítání sv. Martina. Až do akce samotné je lze zakoupit za sníženou cenu 30 Kč v následujících předprodejních místech: v Informační kanceláři Blanka, Muzeu Blansko a Kulturním středisku města Blanska. Více informací o programu Vítání sv. Martina.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Předprodej vstupenek na Vítání sv. Martina
Platit nemusí ten, kdo přijde ve vlastním historickém kostýmu

Letos bude na akci Vítání sv. Martina v zámeckém parku poprvé vybíráno vstupné. Podrobněji jsme o změně a důvodech zavedení vstupného informovali v minulém vydání Zpravodaje města Blanska.

Důraz bude kladen na předprodej vstupenek, v němž si je budou moci zájemci zakoupit za 30 Kč, na osobu a celý den. Vstupenky budou v dostatečném množství k dispozici v Informační kanceláři Blanka, Muzeu Blansko a Kulturním středisku města Blanska, a to od 1. listopadu 2010. Doporučujeme tedy všem, aby si vstupenky zajistili už v  předprodeji, vyhnou se zdržení u vstupních bran do zámku.

Vstupenky bude možné zakoupit ještě v sobotu u kostela sv. Martina, odkud bude vycházet průvod se svatým Martinem. Podél průvodu se bude pohybovat speciální skautská hlídka, která bude mít vstupenky také k dispozici.

V zámeckém parku bude vybíráno vstupné u všech vchodů do parku – u hlavní zámecké brány, u brány v parku u jezírka, u  horní brány z ulice Dvorská, u schodů u restaurace Sýpka a v  Růžové uličce. Cena vstupeného na místě bude 50 Kč. Vstupenka má formu pásky na ruku, platí pouze slepená na zápěstí a opravňuje nositele k volnému pohybu po areálu zámeckého parku.

Pozor! Všichni, kteří se ve vlastním historickém kostýmu zúčastní  svatomartinského průvodu nebo v něm přijdou do zámeckého parku, budou mít vstup na akci zdarma! Pořadatelé tedy opět vyzývají všechny, aby si pořídili vlastní historický kostým, nejlépe z období gotiky, a přišli doprovodit sv. Martina na blanenský zámek.