Lampiony přání rozzářily oblohu nad Blanskem

15. února 2011, ostatní, přečteno: 4627×

Na svatého Valentýna se v zámeckém parku sešlo asi 150 lidí, aby společně vypustili k noční obloze lampiony přání.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Z rukou zamilovaných párů i rodin s malými dětmi vystoupalo nad Blansko asi 100 lampionů ve tvaru srdce, čepice nebo kopacího míče. Lampiony přání nebo štěstí přinášejí podle tradice dálného východu bohatství, štěstí a mír v duši, a také mají prý tu moc splnit tajná přání tomu, kdo je pouští.

lampiony přání

„Tuto akci jsem již pořádal v Boskovicích a Letovicích. Chtěl jsem, aby se i v Blansku něco dělalo pro lidi, a tak jsem vymyslel vypuštění lampionů na Valentýna. Zrovna dnes ale proběhla rádii zpráva o nehodě ve Zlíně, tak jsem měl trochu strach,“ svěřil se pořadatel akce Daniel Dvořák.

lampiony přání

Část tržby za prodané lampiony poputuje na charitativní účely v Blansku, Letovicích a Boskovicích. Lidí přišlo hodně, a tak by se akce měla v budoucnu opakovat. „Vypouštění lampionů chci určitě zopakovat, ale v příznivějším počasí, s muzikou i tancem, lepším občerstvením a bohatším programem. Obrátím se i na Město Blansko, zda by bylo možné vypuštění spojit s každoroční velkou akcí Vítání svatého Martina,“ zakončil Dvořák.

lampiony přání

lampiony přání

lampiony přání

lampiony přání

lampiony přání