Skauti pomohli na farní zahradě

22. května 2011, ostatní, přečteno: 3530×

Setkání Obrok znamenalo pro skauty nejen zábavu, poznávání okolí a hry, ale také pomoc ostatním. Pomohli například uklidit zahradu římskokatolické farnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

zpracování dřeva

„Já jsem také skaut, takže hnutí je mně blízké. V našem farním společenství je velké množství skautů i vedoucích. Tím pádem je spolupráce s oddíly nastavená na velice úzké vazby. Takže taková spolupráce typu pomoc, organizace, volný čas dětí, to je celkem živé. Komunikoval jsem s vedením Obroku a v rámci dne dobročinnosti jsme se domluvili, že jedna skupina přijde pomoci upravit okolí fary,“ popisuje zapojení skautů do úpravy zahrady farář Jiří Kaňa.

plán zahrady a prací

Hned ráno na zahradu fary dorazila asi padesátka skautů. Pustili se do čištění zahrady od kamení, navážek a suti. Zpracovali dřevo, aby se mohlo vyklidit a pomáhali s celkovou úpravou prostor. „Plánujeme zde zřídit dětské prvky, ale spíš přírodního charakteru – břehy, svahy, vrbové domečky, amfiteátr s ohništěm apod.,“ vyjmenovává farář. V denním plánu byl i nový plot pro ovce, které zde mají z didaktických důvodů pro děti, aby se učily starat o zvířectvo.

čištění od kamení

Vzájemná spolupráce skautů a farnosti tímto ale nekončí. V plánu je využití volných prostor ve staré faře pro skautské klubovny.