O víkendech nuda nehrozí

1. října 2011, ostatní, přečteno: 3270×

V letošním školním roce Sdružení Ulita opět zahajuje své tradiční „Víkendovky“, které letos pořádá již sedmým rokem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 „Jde o akce určené pro mladé lidi v rozpětí 15–26 let. Přednostně jsme zaměřeni na středoškoláky, na akcích, které jsou svým tématem obzvlášť zajímavé, však míváme i starší účastníky,“ vypráví hlavní organizátorka Víkendovek Lenka Nejezchlebová.

„Jde o pravidelné akce pořádané v průběhu celého roku. Našim cílem je, aby se vytvořila parta lidí, kteří se už více méně znají, a ti pak poskytli přátelské zázemí pro všechny nováčky. Každá z akcí je zaměřená na konkrétní téma, které pro nás zpracovává pozvaný odborník,“ vysvětluje Lenka Nejezchlebová. V minulosti tak proběhly víkendovky zaměřené na horolezectví či záchranářství. Populární se staly i programy zaměřené na schopnost přežít ve volné přírodě. Nedílnou součástí akce jsou hry zaměřené na sebepoznání a stmelení týmu, nechybí adrenalinové outdoorové aktivity, oblíbeným prvkem bývají lanové překážky.

První letošní Víkendovka proběhne již v říjnu, od 21. 10 do 23. 10. 2011. „Ubytování máme protentokrát zajištěno na Rychtě v Krásensku, kde zúčastníme letošních Oslav podzimu. První Víkendovka roku je vždy zaměřena více všeobecně, na seznamování a hry,“ pokračuje Lenka Nejezchlebová. Účastníci potřebují jen vlastní spacák a případně karimatku, o stravování je postaráno přímo na místě. Díky spolupráci s brněnskou Lipkou a podpoře města Blanska mají středoškoláci pobyt zdarma, vysokoškoláci a pracující zaplatí 250 Kč.

Více informací lze získat na adrese nejezchlebova.lenka@email.cz nebo na Facebooku ve skupině Víkendovky Ulita.