No gravity v Blansku organizuje Světový den shybů. Ve prospěch charity

11. srpna 2017, ostatní, přečteno: 3324×

Stejně jako loni se blanenská workoutová komunita No gravity přidá ke Světovému dni shybů. V roce letošním však nepůjde o čistě sportovní výkony. Výtěžek z akce totiž poputuje na pomoc osmiletému Čestmírovi, který se narodil s Downovým syndromem. Akce pod záštitou starosty města se uskuteční v neděli 10. září od 13 hodin na náměstí Republiky v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Ke Světovému dni shybů jsme se sice přihlásili už v loňském roce, ale letos jsme se rozhodli spojit sportovní výkony s charitativní činností. Pro ostatní je to určitý druh zábavy, atraktivní, navíc neobvyklá disciplína. My bychom ale akci rádi posunuli ještě někam dál,“ vysvětluje Martin Matuška, člen blanenské workoutové komunity No gravity.

„Ve spolupráci se spolkem na podporu osob sociálně a zdravotně znevýhodněných Prosen jsme vybrali vhodného kandidáta, kterým se stal malý Čestmír, který trpí Downovým syndromem. Díky jeho účasti na akci se lidé mohou dozvědět více nejen o tomto druhu postižení, ale snad i pochopí, že i přes takový handicap je Čestík šikovný malý kluk se zájmy, které má většina jeho vrstevníků,“ věří Matuška.

Lidé, kteří se rozhodnou podpořit tuto zajímavou myšlenku, mohou přijít v neděli 10. září od 13 hodin na blanenské náměstí Republiky. Každý účastník bude mít neomezený počet pokusů na provedení shybů, i když „shybování“ není podmínkou. Nejde totiž o soutěž. Alespoň v Blansku ne. Vítáni jsou tak všichni bez rozdílu.

„V závislosti na tom, kolik peněz se nám podaří vybrat, se pak rozhodneme, jaký věcný dar Čestmírovi pořídíme. Věřím, že lidé akci podpoří, už máme i kladné reakce našich spřátelených workoutových skupin, které mají do Blanska namířeno. Pro účastníky akce připravujeme samozřejmě i doprovodný program, který je zatím v jednání. Nezapomněli jsme ale ani na nejmenší. Děti tu najdou koutek, ve kterém se budou moc seznámit se základními cviky, tedy s tím, co posilování s vlastní váhou spojené s prvky gymnastiky vlastně obnáší,“ upřesňuje dál Martin Matuška.

Ačkoli ani catering nebude v tento den na náměstí Republiky chybět, nutno počítat s tím, že v nabídce nenajdete žádný alkohol. Ten totiž podle organizátora ke sportu rozhodně nepatří.

Akci osobní účastí podpoří i starosta města Ivo Polák, který nad ní převzal záštitu: „Jsem velmi rád, že se organizátoři letos rozhodli posunout termín konání vzhledem k tomu, že 9. září, které je oficiálním datem Světového dne shybů, se v Blansku tradičně koná Siemens Blanenská desítka. Jinak se členy No gravity se často vídám na blanenském Trianglu, osobně se známe, bedlivě sleduji jejich činnost a mám z nich velmi dobrý pocit. Fandím totiž všem mladým lidem, kterým není lhostejné, co se v Blansku děje, a kterým není zatěžko přijít s vlastním nápadem,“ zdůvodňuje svou osobní podporu starosta Polák. Město Blansko jako takové pak podpoří akci prostřednictvím Kulturního střediska města Blanska, jehož úkolem je zajistit organizátorům veškeré technické zázemí.

Pokud by chtěl někdo z potenciálních sponzorů jakkoli podpořit úsilí No gravity, může se obrátit přímo na Martina Matušku, a to na e-mailu nogravitybk@gmail.com nebo na tel. čísle 736 235 711.

Aktuální informace sledujte na facebookovém profilu @Gravityworkout.

red