Sportovní hala na Mlýnské ulici se dočkala výměny oken a dveří

2. srpna 2017, ostatní, přečteno: 3440×

V tomto týdnu aktuálně probíhá výměna oken a dveří v budově sportovní haly na Mlýnské ulici v areálu Sportovního ostrova Ludvíka Daňka. Provoz sportovišť v majetku města zajišťuje společnost Služby Blansko, která pracuje na jejich postupné obnově. Řada z nich je totiž v neutěšeném, mnohdy havarijním stavu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Město převzalo do svého majetku sportoviště tehdejších tří největších blanenských klubů se záměrem maximální podpory sportu v Blansku. Ze strany města je důležité zejména to, že nyní má Blansko jednotnou strategii rozvoje sportu, navíc se nám tak podařilo sportovním klubům podstatně odlehčit, zejména pokud jde o investice a provozní náklady,“ připomněl místostarosta Jiří Crha. Tato zařízení by podle něho měla sloužit nejen aktivním sportovcům, tedy klubům, ale všem občanům města.

Své má za sebou i blanenská sportovní hala na Mlýnské ulici. Služby Blansko mají sice připraveno dispoziční řešení její rekonstrukce, to se však pohybuje v řádech několika milionů korun. Realizace celkové obnovy této sportovní haly tak připadá v úvahu pouze prostřednictvím některého z dotačních titulů.

V letošním roce se proto Služby Blansko omezí alespoň na výměnu oken a vchodových dveří. V jednání je i nákup nové časomíry.

vymena-oken-na-ask-91270-0_550.jpg

vymena-oken-na-ask-94213-0_550.jpg

vymena-oken-na-ask-87098-0_550.jpg
Fotografie: J. Franchi

O plánech postupné obnovy blanenských sportovišť jsme psali v jednom z předchozích článků.

red