Lidé z Olešné řešili s vedením města radar a kanalizaci

31. května 2019, ostatní, přečteno: 2102×

Obyvatelé blanenské městské části Olešná se poslední květnový čtvrtek sešli na veřejné schůzi s vedením města, aby diskutovali o aktuálních problémech. Na jejich otázky odpovídali starosta Jiří Crha, místostarosta František Hasoň, vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář, vedoucí investičního odboru Marek Štefan a Marcela Horáková ze školského odboru.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

vedeni-mesta-na-verejne-schuzi-v-olesne-80692-0_550.jpg

Na dotazy obyvatel Olešné odpovídali na veřejné schůzi v sále obecního domu starosta Jiří Crha, místostarosta František Hasoň, vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář a vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan. Foto: O. Požár

Starosta na úvod upozornil, že v červenci a srpnu se tvoří rozpočet města na další rok a ve spolupráci s občanskými aktivitami se do něj zapracovávají připomínky a požadavky jednotlivých městských částí. „Letos by se také mělo v Olešné začít s výstavbou hřiště s umělým povrchem a osvětlením,“ doplnil starosta.

Poté se rozproudila čilá debata kolem radaru. Ten podle předsedy občanské aktivity Olešná Martina Lůdla není při příjezdu do obce pořádně vidět a řadě občanů připadá jeho umístění nelogické. Vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář vysvětlil, že umístění radaru se řešilo s řadou subjektů, nicméně hlavní a poslední slovo měli policisté z dopravního inspektorátu.

Z diskuze pak vzešel návrh, zda by bylo možné aspoň ořezat keř, který radar zčásti zakrývá, což Martin Sklář přislíbil. A starosta Jiří Crha dal obyvatelům Olešné na zvážení, zda k radaru přidat ještě záznamovou kameru, s jejíž pomocí by bylo možné řidiče překračující povolenou rychlost pokutovat v následném přestupkovém řízení.

vedeni-mesta-na-verejne-schuzi-v-olesne-45847-0_550.jpg

Na dotazy obyvatel Olešné odpovídali na veřejné schůzi v sále obecního domu starosta Jiří Crha, místostarosta František Hasoň, vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář a vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan. Foto: O. Požár

K dotazům na opravy komunikací Martin Sklář uvedl, že příští rok je v Olešné plánovaná výstavba plynovodu, takže v tuto chvíli nemá smysl opravovat komunikace, které by plynaři záhy rozkopali. A Marek Štefan v této souvislosti upozornil také na záměr vybudování splaškové kanalizace, ke které se již doplňují podklady a o investici by mělo rozhodnout vedení města. Pokud výstavba kanalizace projde a bude schválena, pak se do 30 měsíců musí začít s realizací.

Starosta nicméně upozornil, že prvotní investice do kanalizace se odhaduje na 25 milionů korun, takže město na ni bude chtít sehnat dotace.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty