Jednání zastupitelů bude poprvé online. Přenos i záznam budou k dispozici na YouTube

2. září 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1843×

Jednání blanenských zastupitelů budou moci zájemci poprvé sledovat v přímém přenosu na internetu. Premiérové online vysílání se uskuteční úterý v 8. září. Přímý přenos ze zasedání bude k dispozici na YouTube kanálu města. Co zastupitelstvo projednávalo, se zájemci dozvědí i zpětně. Na internetu bude umístěný také záznam z jednání.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pořizovat přímý přenos z jednání umožnila změna jednacího řádu, kterou zastupitelstvo schválilo letos v červnu. První zasedání, které se bude živě přenášet na internet, začne v 8. září v 15:30 hodin ve velkém sále v budově městského úřadu na náměstí Republiky.

Jednání zastupitelstva města se bude přenášet online.

„Přenos bude snímán na jednu kameru, která je umístěná na boční zdi. Kamera snímá přední pult a plátno, takže jsou vidět představitelé města, řečnický pult a vše, co se promítá během zasedání, včetně hlasování. Zastupitelé v sále v záběru nejsou, vidět budou pouze pokud půjdou k řečnickému pultíku. Zvuk budou snímat mikrofony na pultu, případně bezdrátové mikrofony,“ popsal vedoucí oddělení informatiky Radim Bláha. 

Odkaz na online přenos najdou zájemci na webu města v sekci Samospráva a Zastupitelstvo města. Na stejném místě bude k dispozici také odkaz na záznam z jednání.

Na jednání zastupitelstva města se mohou lidé předem připravit. Na webu města jsou umístěny materiály k projednávaným bodům, zveřejněny budou vždy minimálně pět dnů před jednáním zastupitelů. Najdou tam i program jednání.

Zájemci mohou na zasedání zastupitelstva města přijít také osobně. Schůze je přístupná veřejnosti, nutné je přijít s rouškou.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení