Daruj radost seniorům: Lidé před Vánoci splnili přání obyvatelům Domů s pečovatelskou službou

23. prosince 2020, ostatní, přečteno: 1822×

Obyvatelé Domů s pečovatelskou službou v ulicích Pod Javory a 9. května ve středu dostali s předstihem vánoční dárky. Přivezli jim je pořadatelé dobročinné akce Daruj radost seniorům, která poslední týdny probíhala v blanenské pizzerii Pizzazz. Různými drobnostmi se takto podařilo obdarovat více než 140 lidí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zapojit se do předvánoční akce mohl každý. Stačilo, aby si na vánočním stromku stojícím před pizzerií vybral jedno z přání, dárek zakoupil a přinesl ho pořadatelům. Třeba kosmetiku, vitamíny, knihu nebo sladkosti. Pro dárce to mohla být jen drobnost, pro obdarované seniory ale znamenala hodně.

„Jsem potěšená, když vidím, že i mladí lidé mají pochopení pro stáří. Dárečků je hodně a jsou opravdu nádherné. Moc děkujeme,“ vzkázala například Bohumila Valentová, která si přála a také dostala dopisní papír a obálky.

Slovy díků a nadšení nešetřila ani další z obyvatelek Domu s pečovatelskou službou v ulici Pod Javory Ludmila Čepová: „Přála jsem si gel na praní a jsem velmi ráda a taky překvapená, že jsem ho nakonec i dostala. V jednu chvíli mě totiž napadlo, jestli to není hloupý dárek.“

Dárky dostali všichni obyvatelé Domů s pečovatelskou službou v ulicích Pod Javory a 9. května. Drobnosti z dobročinné akce ale potěší i několik osaměle žijících seniorů v Blansku.

„Celá akce Daruj radost seniorům je úžasná pomoc. Je to takové vyslovení podpory seniorů ze strany Blanenšťáků a moc si toho vážíme. Je to poprvé, co jsme něco takového mohli zažít a navíc to přichází v období, kdy té radosti opravdu nemáme moc. My i naši senioři z toho budeme žít ještě příští rok,“ podotkla vedoucí oddělení sociálních služeb Iveta Čípková.

Akci Daruj radost seniorům zorganizovala blanenská pizzerie Pizzazz a noviny Monitor. Na začátku si pořadatelé vytkli za cíl splnit třicítku přání. Obrovský zájem dárců ale skromné plány změnil a nakonec se podařilo obdarovat asi 140 seniorů.

„Samotné nás to překvapilo, jak se všichni zapojili. Myslím, že je to tím, že když viděli, jak jsou ta jednotlivá přání skromná, tak si uvědomili, že mohou pomoci někomu, kdo tu pomoc opravdu potřebuje,“ uvedl jeden z pořadatelů dobročinné akce Daruj radost seniorům Petr Kaláb.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení