Obyvatelé Senior centra Blansko si užívají výlety

17. října 2021, ostatní, přečteno: 1337×

Hned s jarním počasím se uživatelé domova vypravili na první letošní výlet. V rámci zážitkového květinového týdne se vydali do zahradnictví v Doubravici nad Svitavou, kde si pohladili duši květinami a mimo jiné v areálu využili pěkné procházky s posezením. Velkou atrakcí byli i pštrosi, kteří trpělivě pózovali při focení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Při následujícím výletu navštívili domov Olga v Blansku, kde navázali přátelství a spolupráci. Navzájem si s klienty domova Olga vyměnili nápady do dílen pracovní terapie a společně si zazpívali u kytary. Bylo to velmi příjemné a osvěžující dopoledne.

Obyvatelé Senior centra na cyklostezce kolem Svitavy. FOTO Irena Vachová

Třetím výletem byla cesta do kostela svaté Barbory v Adamově. Prohlídku kostela s poutavým výkladem pana Novotného o gotickém Světelném oltáři zakončili osvěžením se vodou z pramene Světla Matky Boží v Adamově, který byl objeven nedaleko sousední fary.

 A výletovalo se dál, tentokráte na Palavu v Blansku, která je našim uživatelům blízká hlavně tím, že tu prožili svoje mládí a velká většina na přehradě trávila volný čas se svými dětmi. V Blansku si vyšli i do města a po cyklostezce kolem řeky Svitavy. Navštívili také Dřevěný kostelík zasvěcený Československé církvi husitské, ve kterém si připravil velmi zajímavou přednášku pan Josef Řádek.

FOTOGALERIE
Obyvatelé SENIOR centra Blansko vyrazili na výlety

Na výletě u dřevěného kostelíka. FOTO: Irena Vachová 

Celkem fotografií:  4

Vzdálenější výlet se uskutečnil do Ústupu u Olešnice na Farmu u Lamáka, kde se specializují na tzv. lamaterapii. Na farmě bylo možné prohlédnout si i řadu dalších zvířat a většinu z nich bylo možné si i pohladit a nakrmit. Naši uživatelé tak odjížděli s nevšedními zážitky.

Prozatím posledním výletem byl výlet na Státní zámek v Lysicích. Barokní stavba na místě renesanční vodní tvrze s ojedinělou zámeckou zahradou a promenádní kolonádou s krytou pergolou byla tečkou pro letní období.

Určitě to ale není tečka za všemi výlety. Následující výlet je naplánovaný na listopad v rámci tematického svatomartinského týdne, a to do kostela svatého Martina v Blansku a do některé z expozic Muzea Blanenska. Kdo jednou obuje toulavé boty, už je nevyzuje.

Za Senior centrum Blansko, p. o., Irena Vachová

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení