Podívejte se na přehled investičních akcí města

29. dubna 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1701×

Připravili jsme pro vás přehled největších investičních akcí v roce 2022, s nimiž počítá městský rozpočet. Nově je najdete nejen v rozklikávacím rozpočtu, ale také v samostatné sekci na webu města Blanska. Rozpočet letos počítá na investice s částkou skoro 183 milionů korun, což představuje zhruba třetinu všech výdajů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Stále platí, že se nám daří na investice věnovat více než třicet procent rozpočtu, což je opravdu hodně. Prostor dostanou projekty zaměřené na rekonstrukci školních budov či zázemí pro sportovce, ve velkém plánujeme také investice do úprav veřejných prostranství v centru města i jeho okrajových částech, jako je například rekreační oblast Palava. Opravovat se budou chodníky, silnice, úpravy čekají centrální náměstí Republiky ale také například  zámecký park,“ vyjmenovává starosta Blanska Jiří Crha.

V přehledu hlavních investičních akcí najdete také informaci, které projekty začaly již loni, na kterých už se podařilo v letošním roce zahájit práce a které se zatím připravují. V součtu ovšem rozpočet počítá s desítkami větších i menších investic ve všech oblastech činnosti města Blanska.

Mezi nejvýznamnější investiční projekty letošního roku se zařadí revitalizace náměstí Republiky, dokončení vstupní části i úprav vestibulu ZŠ TGM, rekonstrukce budovy Zámek 3 nebo první etapa revitalizace rekreační oblasti Palava a další.

Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investic města v roce 2022.

V roce 2021 město na investiční akce ve svém rozpočtu vyčlenilo zhruba 170 milionů korun. Mezi nejvýznamnější patřila například přístavba nové kuchyně a jídelny u ZŠ TGM Blansko, stavba dvojice nových okružních křižovatek na hlavním silničním průtahu městem, opravy Brněnské ulice nebo další etapa regenerace sídliště Zborovce a řada dalších.

Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investic města v roce 2021.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení