OBRAZEM: Blansko rozezněly koncerty, nechyběl ani mezinárodní fotbalový turnaj

27. června 2022, kultura, přečteno: 1504×

Poslední červnový víkend v Blansku nabídl hned několik koncertů, veřejné čtení, rodinnou slavnost i utkání mezinárodního fotbalového turnaje. Podívejte se do fotogalerie, jak to ve městě od pátku do neděle vypadalo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na Wanklově náměstí u skleníku se v pátek sešli rodiče s dětmi na čtení s promítáním Čteme SITU. Ředitel blanenské knihovny Lukáš Dlapa přečetl příběh Evžen a jeho bláznivý stromodům, který inspiroval děti k vlastním kresbám na tkaninu. Pravidelná čtení se konají v rámci projektu SITU, jehož cílem je vtáhnout obyvatele města do diskuze o sdíleném prostoru a městské architektuře. Na další díl se můžete těšit opět v pátek 15. července tentokrát s příběhem Tma od výtvarnice Toy_Box.

V sobotu se konal další ročník hudebního festivalu Morava park fest. FOTO: Jiří Havel Nejezchleb

Deset družstev se v sobotu utkalo na 3. ročníku mezinárodního fotbalové turnaje mladších žáků, který se konal na hřišti ASK na Sportovním ostrově. O pohár bojovali mladí fotbalisté nejen z Moravy ale také z polské Legnice, která je partnerským městem Blanska, a ukrajinského města Drohobycz. Vítězem se stalo družstvo FK Blansko.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Blansko hostilo koncerty i fotbalová utkání

Vítězem mezinárodního turnaje se stalo družstvo FK Blansko. FOTO: Libor Klimeš

Celkem fotografií:  51

V sobotu se konal také další ročník městem podpořeného hudebního festivalu Morava park fest. Několika tisícům návštěvníků se v zaplněném zámeckém parku představily kromě dalších vstupujících také hvězdy české popmusic – Petra Janů, Tomáš Klus, Michal Hrůza nebo Leoš Mareš.

Sál Kulturního domu Těchov v sobotu večer hostil hudební a taneční retro večer, na kterém zahrála kapela Propast a Vít Šujan. V programu zazněly nestárnoucí písně skupiny Olympic, divadla Semafor a další hity.

Vystoupení Tanečního orchestru ZUŠ Blansko zahájilo letošní cyklus nedělních promenádních koncertů na náměstí Svobody. Až do konce prázdnin na posluchače čeká dalších osm vystoupení, převážně dechových kapel. Program najdete zde.

Náměstí Republiky v neděli odpoledne ožilo tradiční akcí Radostné Blansko. Setkání zejména nejmenším návštěvníkům nabídlo soutěže, hry a dílničky, nechyběl ani odpolední koncert skupiny Believers.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení