Galerie se představila jako místo pro setkávání a hry

3. srpna 2022, kultura, přečteno: 918×

V blanenské galerii proběhly od 11. do 14. července každoroční letní dílny. Městská instituce se tak dětem představuje v různých podobách, mimo výstavní sál také jako místo pro setkávání, hru či odpočinek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Během čtyř dnů sloužila galerie coby tvořivý ateliér s názvem Úhel pohledu. Dílna se vztahovala k různým technikám animace. Děti tvořily například pomocí speciálního programu kresbu na dvou nezávislých plochách snímaných kamerami. Ten speciálně pro galerii připravili Evženie a Petr Schreiberovi.

Galerie města Blanska přichystala tradiční letní dílny. FOTO: Judita Levitnerová

Na kresbě bylo možné pracovat ve dvojici i více a vzájemně ji dotvářet. Konečný výsledek, promítnutý na projekční plátno kombinoval oba výtvory dohromady včetně kreslířů, kteří animaci doplňovali svými těly.

Téma jak pohlížet na svět z jiné perspektivy jsme uplatnili i na workshopech s lektory, architektem Mikulášem Medlíkem, umělcem Hynkem Skotákem a tanečnicí Marií Kuncovou, kterých  se zúčastnily i starší děti.

FOTOGALERIE
Galerie se představila jako místo pro setkávání a hry

Galerie přichystala letní dílny. FOTO: Judita Levitnerová

Celkem fotografií:  28

Letní program završil třídenním workshopem 3DNY Urban, který reflektoval aktivity projektu SITU. O městě jsme si s dětmi povídali nejen teoreticky ale společně jsme i jedno postavili. Inspirovali jsme se knížkou “Město pro každého” od umělecké dvojice Jiřího Franty a Davida Böhma.

Judita Levitnerová, Galerie města Blanska

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení