Zapojte se do 4. ročníku sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak

18. června 2023, kultura, přečteno: 871×

Centrum města se v neděli 10. září na den opět ocitne bez automobilové dopravy. Náměstí, silnice i parkoviště ale i další prostranství na náměstí Svobody, náměstí Republiky, Wanklově náměstí nebo pěší zóně budou patřit sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak. Do ní se aktivně zapojují zástupci místních spolků a neziskových organizací, blanenští podnikatelé, kteří své provozovny provizorně přestěhují přímo do ulic, sportovní kluby ale také umělci nebo řemeslníci.

Přímo ve středu města pak představují své výrobky, nabízejí občerstvení, tvoří program pro kolemjdoucí na improvizovaných pódiích a stanovištích. Veřejnosti se otevře budova radnice, muzeum i místní památky.  

„Organizátorem čtvrtého ročníku akce Zažít Blansko jinak je Kulturní středisko města Blanska. Jsme ale spíše v roli koordinátora, který zajišťuje technickou podporu akce. Už teď řešíme zábory, elektrické připojení, v centru připravujeme také několik pódií nebo alespoň míst, kde budu mít vystupující k dispozici ozvučení a elektrické připojení. Dál ale platí, že jde o sousedskou akci, při níž se všichni společně snaží proměnit centrum Blanska na přívětivé místo pro společně strávený čas s rodinou, dětmi, přáteli a sousedy,“ popsal ředitel KSMB Tomáš Mokrý.

Aktivně zapojit se může kdokoliv, stačí vyplnit formulář na webu www.kulturablansko.cz/zazit/prihlaska. Termín pro zaslání přihlášek je 30. června. V případě jakýchkoliv otázek lze kontaktovat organizátory na e-mailu: zazit@blansko.cz nebo telefonicky na čísle 724 279 226.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení