Galerie uzavřela Letní dílny a zve na příměstský tábor

28. července 2023, kultura, přečteno: 643×

Galerie města Blanska pořádá každoročně prázdninové výtvarné dílny pro veřejnost. Jinak tomu nebylo ani letos a galerijní prostory se v druhém červencovém týdnu proměnily v otevřený ateliér, který nabídl dětem i dospělým zajímavé výtvarné aktivity.

Tento rok se Letní dílny nesly v duchu komunikace. S kým? S ostatními, s námi i sami se sebou a hlavně pomocí výtvarných technik. Malovali jsme zprávy mizejícím inkoustem a dovolali se na zámek nitkovým telefonem. Umělkyně Kristýna Gajdošová nám ukázala, že komunikovat se dá i vyplétáním na jednoduchém tkalcovském rámu.

letni-dilny-67648-8347_800.jpg

Návštěvníci si mohli vyzkoušet různé výtvarné techniky. FOTO: archiv pořadatele

Velký zájem byl o výtvarnou techniku ilustrace, kterou si účastníci workshopu vyzkoušeli s autorkou knížky Povíhádky z Bílé a černé vody Petrou Jirouškovou. Koho ale nebavilo tvořit rukama, mohl se zapojit do digitálního hřiště Moniky Macháňové. Návštěvníci si vyzkoušeli počítačové aplikace a interaktivní nástroje užívané pro podporu kreativního myšlení.

Ti starší se pak mohli seznámit s umělou inteligencí a jejím použití v umělecké tvorbě i v každodenním životě. S Divadlem Kolárka jsme popustili uzdu fantazii a rozvinuli společně příběhy postav do minulosti či do budoucnosti.

Program pro děti chystá Galerie města Blanska společně s kulturním střediskem také v druhém prázdninovém měsíci. V týdnu od 14. do 18. srpna připravujeme Příměstský výtvarný tábor pro děti, který zajistí dětem pět dní plných tvoření a zábavných her. Děti si vyzkouší co obnáší být umělcem a seznámí se s prací kurátorů. Těšit se mohou i na výlet do Moravské galerie v Brně a vyvrcholení celého týdne ve společnou výstavu.

Zájemci se mohou přihlašovat do čtvrtka 10. srpna na e-mailu rezervacegalerie@blansko.cz. Cena na osobu je 2 500 korun, zahrnuje stravu, pitný režim, lektorské poplatky a celodenní výlet do Moravské galerie.

Judita Levitnerová, Galerie města Blanska

FOTOGALERIE
Galerie uzavřela Letní dílny a zve na příměstský tábor

V červenci probíhaly v galerii Letní dílny pro veřejnost. FOTO: archiv pořadatele

Celkem fotografií:  24

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů