Druhý ročník Turné pro nízkoprahy zamíří i do Blanska

18. října 2008, tiskové zprávy, přečteno: 4003×

Benefiční turné hudebních skupin Tři sestry, Wohnout, Vypsaná fixa na podporu nízkoprahových klubů pro děti a mládež začíná v pátek 17.10. koncertem v Kolíně. Dále pokračuje 24. 10. v Blansku, 27. 10. v Chebu a 30. 10. v Ostravě. Jeho cílem je představit a podpořit nízkoprahové kluby pro mládež, které plní důležitou preventivní úlohu v životě dospívajících.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nízkoprahových zařízení je po celé republice více jak 190 a kromě jiných aktivit poskytují dospívajícím prostor, kde mohou zkoušet svou hudební tvorbu. Proto před hlavními hvězdami večera vždy vystoupí i jedna místní skupina, která právě v klubové zkušebně našla útočiště.

Loňské turné navštívilo dohromady 5 850 diváků „Díky vysoké návštěvnosti a finanční pomoci Nadaci Vodafone, která kompletně zaplatila produkční náklady, skončilo turné ohromným finančním úspěchem,“ říká Jindřich Racek ředitel České asociace streetwork. „Částka 552 000 byla rozdělena rovným dílem mezi nízkoprahové kluby ve východních Čechách, na Vysočině, Jihomoravském kraji a v Moravskoslezském kraji,“ dodává Robert Basch, ředitel Nadace Vodafone ČR, hlavního partnera turné.

Tradičním podporovatelem nízkoprahových klubů je skupina Wohnout, která již před čtyřmi lety pomohla vybavit několik zkušeben aparaturou. „Je to něco, co nám je mnohem bližší než jiné charity, protože některé organizace jsou hodně neprůhledné a neosobní,“ říká kytarista, skladatel a zpěvák skupiny Wohnout Honza Homola
a dodává: „Děláme to proto, že by to člověk měl sem tam udělat, když má tu možnost. Vlastně jsme jen využili to, že nás pár lidí zná a my tak můžeme bezbolestně přispět k něčemu dobrému. Navíc někteří lidé nemají možnost dostat se ke kvalitním nástrojům i když mají talent. My jsme to pár lidem umožnili“.

Cílem nízkoprahových zařízení je minimalizovat rizika související se způsobem života dospívajících, umožnit jim lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a řešit jejich problémy. Hlavním cílem koncertů je především představení klubů veřejnosti. Na místě konání koncertů budou mít kluby informační stánky, během přestávek
se budou promítat na velkoplošných obrazovkách krátké klipy ze života klubů.

KONCERT V BLANSKU

24. 10. 2008 BLANSKO (Dělnický dům)
Vypsaná Fixa, Wohnout, GO INSIDE + kapela z nízkoprahového klubu Veřejná bezpečnost
začátek: 19.00 h
více info: www.arnostov.cz, www.bkrockfest.wz.cz.

Cena vstupenky je 150 Kč v předprodeji a 200 Kč na místě. Vstupenky v síti TICKETSTREAM, včetně všech cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO TOUR, KNIHKUPECTVÍ KANZELSBERGER, www.ticketstream.cz. Na tuto akci můžete zakoupit e-tickets, které si zaplatíte a hned vytisknete z pohodlí svého domova.