Pozvánka: Den otevřených dveří – Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko

18. září 2013, tiskové zprávy, přečteno: 2649×

Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko, Sdružení Podané ruce zve v pondělí 23. září na den otevřených dveří.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Od 13:00 hodin seznámíme návštěvníky s našimi prostorami, činnostmi a aktivitami. Můžete se dozvědět více o naší práci, která spočívá hlavně v kontaktu a poradenství pro mladé lidi. Pomáháme jim řešit problémy a potíže ve vztazích, ve škole, v partnerství, děláme prevenci zneužívání alkoholu a drog.

Setkáte se s pracovníky klubu – profesionály ve svých oborech, připravení k diskuzi. „Hlavním cílem naší práce je umožnit mladým lidem, aby dokázali identifikovat svůj problém, a pomáháme jim nalézt cestu ke vhodnému řešení“, říká vedoucí klubu Helena Kotová.

„V Blansku působíme čtrnáct let, a naším klubem tak už prošla jedna celá generace. Při dnu otevřených dveří se tak můžete dozvědět více jak o svých dětech, tak o sobě, o životním stylu mládeže v Blansku, co je těší a co pálí a jak vnímají život v Blansku.“

V 16:00 hodin promítneme dokument Čekárna na dospělost, kde jsou ve čtyřiačtyřiceti minutách zachyceny odpovědi na otázky týkající se našeho typu práce. Dokument natáčeli klienti nízkoprahových klubů, a je tak autentickou výpovědí současné generace. V dokumentu můžete nalézt odpovědi na otázky: „Jací jsou dnešní mladí lidé? Jaké mají touhy, problémy a radosti? Kdo jsou klienti nízkoprahových klubů? Proč do takového klubu chodí? Co znamená nízkoprahový? Kdo se jim v takovém klubu věnuje a jak?“

Den otevřených dveří končí v 17:00 hodin.

Den otevřených dveří pořádáme v rámci akcí celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů České asociace streetwork. Více informací o akci se dozvíte na www.pvcklub.podaneruce.cz, anebo nás kontaktujte na tel: 777 916 283. Najdete nás na adrese Sadová 2, Blansko (v areálu Staré fabriky).