Mezi seniory vletěla Vážka

26. dubna 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1796×

Ve středu 18. dubna bylo v SENIOR centru Blansko živo. Do prostor pobytové služby pro seniory Domov se zvláštním režimem totiž vlétla Vážka. A nebyla to Vážka obyčejná, jak už napovídá velké písmeno v jejím názvu. Jednalo se o Vážku, která k nám pravidelně přilétá v dvouletých intervalech již od roku 2012.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

vazka-22632-0_550.jpgTento certifikát s jednoduchým názvem „Vážka“ je udělován těm zařízením sociálních služeb pro seniory, které plní vysoké standardy kvalitní péče o osoby s onemocněním demencí či Alzheimerovou chorobou.

Jeho udělení, případně prodloužení platnosti, předchází důkladný audit pod vedením odborných pracovníků České Alzheimerovské společnosti. Ti celý den pobývali mezi klienty služby „Domov se zvláštním režimem“, a mohli tak nahlédnout pod pokličku každodenní poctivé práce pečovatelek, běžných činností aktivizačních pracovnic i odborných intervencí zdravotních sester na každém oddělení.

Jejich spokojenost s kvalitou péče se odrazila i v konečném výsledku vysokého ohodnocení naší služby a prodloužení platnosti certifikátu Vážka na další dva roky.

Naším dlouhodobým závazkem je dosažené standardy péče zachovat v maximální možné míře, a dopřát tak našim uživatelům spokojený a důstojný podzim života. Tento cíl se nám podařilo opět obhájit, když jsme získali téměř maximální počet bodů, a to 95 ze 100 možných.

I přes toto výborné hodnocení jsme připraveni nadále vylepšovat naše poskytované služby, dbát na profesionalitu a odbornost pracovníků a sledovat nejmodernější trendy a přístupy v péči o nesoběstačné seniory s touto závažnou nemocí.

Na závěr mi dovolte poděkovat všem pracovníkům SENIOR centra Blansko, díky kterým je v Blansku poskytována odborná a zároveň ohleduplná péče potřebným seniorům na té nejvyšší úrovni.

Petr Novotný
metodik, sociální pracovník SENIOR centra Blansko, p. o.