V charitním skladu chybí hrnce i talíře

1. září 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1424×

Podzimní sbírku oblečení, bot, elektroniky a dalších věcí do domácnosti pořádá Oblastní charita Blansko ve středu 5. září v Blansku na Jasanové ulici vedle nábytku Nejči, na Staré Fabrice nebo na faře. Největší zájem je tentokrát především o nádobí a kuchyňské potřeby.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Ve sbírce bychom tentokrát uvítali běžné kuchyňské nádobí, hlavně hrnce a talíře,“ říká vedoucí Charitního šatníku František Jahoda.

Vedle kuchyňských potřeb se sociálně slabí lidé z regionu a klienti charity, kteří věci ze sbírky využívají, shání po drobných elektrospotřebičích. „Tradičně máme nedostatek starších mikrovlnek a rychlovarných konvic,“ doplňuje Jahoda.

Darované věci využívají sociálně slabí lidé do běžných domácností, proto prosíme dárce o takové, které ještě bez problému slouží. „Stejně tak oblečení a boty potřebujeme pro lidi ještě použitelné,“ dodal. 

Věci ze sbírky po vytřídění putují do Charitního šatníku v Blansku na Jasanové ulici, který je otevřený od pondělí od desíti do půl šesté, nebo do Charitní pomoci v Boskovicích. Její otevírací doba je v úterý od jedenácti do pěti hodin odpoledne.

Protože po sbírce je s tříděním oblečení a věcí do domácnosti pro potřebné dost práce, uvítáme na pomoc dobrovolníky, kteří by chtěli se zpracováním darovaných věcí pomoci. Zájemci se můžou ozvat vedoucímu šatníku Františku Jahodovi na telefonním čísle 603 291 388.

Dalším, a letos posledním termínem charitní sbírky bude 28. listopadu. Děkujeme dárcům a všem ostatním, kteří se na sbírce podílejí.

Konkrétní místa a časy sběru jsou k dispozici na www.blansko.charita.cz.nebo v přiloženém letáku ve formátu PDF.

Vladěna Jarůšková
Oblastní charita Blansko