Blanenští junioři v bowlingu slaví úspěchy

10. října 2018, tiskové zprávy, přečteno: 2325×

V neděli 30. září byl zahájen na Bowlandu v Olomouci další ročník juniorské bowlingové ligy (JBL) Morava skupiny C. Bowling Blansko letos postavil do soutěže tři družstva, Olomouc a Frýdek Místek pak družstva dvě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Po vyrovnaném souboji se na průběžném 1. místě umístilo družstvo Frýdek Místek A, na 2. místě TC Bowland Olomouc a na 3. místě Bowling Blansko A.

V jednotlivcích obsadila 3. místo Lucie Hrazdírová, na 4. místě se umístil Jiří Hasoň, který měl nejvyšší nához turnaje 233 bodů, na 7. místě Michal Štěrba a na 8. místě Adam Kopřiva. Další hráči Patrik Vais, Marek Štěrba, Jakub Stojanov, Jakub Hasoň, Jakub Sedláček, Dan Kopřiva a Jan Hrazdíra se umístili v druhé polovině startovního pole.

V sobotu 6. října proběhl 3. ročník Dětského turnaje v nově otevřeném 20dráhovém Bowlingu v Brně, jehož majitelem je pan Vlastimil Chládek. Turnaj byl rozdělen do dvou kategorií – s mantinely pro malé děti a bez mantinelů pro vyspělejší hráče.

Naši svěřenci spadali do kategorie bez mantinelů. Nejlepším hráčem turnaje byl Alex Čoupek z Bowlingu Brno, který vyhrál s velkým náskokem. Na 2. místě se umístila Lucie Hrazdírová a 3. místo obsadil Adam Kopřiva.

Turnaj se dětem moc líbil. Všichni hráči obdrželi diplom a hezké bowlingové ceny. Poslední Dětský turnaj se uskuteční v sobotu 3. listopadu, a protože bude předvánoční, účastníci turnaje obdrží ceny s překvapením.

V neděli 11. listopadu odehrají naši junioři další kolo JBL v Blansku.

bowling-72551-0_550.jpg
Dětský turnaj v Brně. Foto: A. Kopřiva

Kdo máte zájem o bowling, můžete se přijít podívat a povzbudit naše hráče. Pokud by jste se bowlingu chtěli věnovat a účastnit se turnajů, přijďte se podívat na naše tréninky vždy v pondělí od 16 do 17:30 hodin a ve středu od 15 do 16:30 hodin.

Rádi bychom touto cestou poděkovali panu Vlastimilu Chládkovi za krásné nové dresy, které dětem zakoupil, a panu Dušanu Zelenému za podmínky, které máme na Bowlingu Blansko. O prázdninách jsme se zde mohli navíc připravovat na turnaje v rámci příměstského bowlingového kempu.

Barbora Holánová