Město Blansko zřídí sbírku na pomoc rodině z domu poničeného kamionem v Lažánkách

29. března 2019, tiskové zprávy, přečteno: 4894×

Město Blansko na základě podnětu z občanské aktivity Lažánky zřídí začátkem dubna veřejnou sbírku na pomoc rodině, která bydlela v domě v Lažánkách, do něhož poslední březnové úterý narazil kamion. Sbírka poběží do 30. června.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Radní budou při dalším zasedání projednávat případnou další finanční pomoc rodině. Město však počítá s tím, že škodu na domě bude řešit pojišťovna řidiče, případně provozovatele kamionu,“ řekl starosta Jiří Crha.

skoda-na-dome-byla-predbezne-vycislena-na-800-tisic-korun.-21747-0_550.jpgŠkoda na domě byla vyčíslena předběžně na 800 tisíc korun. Foto: O. Požár

Mimořádná událost se stala v úterý 26. března. Čtyřčlenná rodina z tohoto domku čeká na rozhodnutí statika a úřadů, jestli půjde k zemi, nebo ho půjde zachránit.

Další postup je takový, že blanenský stavební úřad vyrozumí majitele objektu a svolá do dvou týdnů za jeho účasti a za účasti statika kontrolní den přímo v poničeném domě. Při prohlídce se pak následně rozhodne, zda dojde k demolici, nebo k opravě domku.

Ondřej Požár
tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty