Tajný deník Adriana Molea nalezen studentkou blanenské Obchodní akademie v kině

24. března 2019, tiskové zprávy, přečteno: 1613×

Ano! Studenti Obchodní akademie a střední zdravotnické školy v Blansku plnili v pondělí 18. března 2019 speciální misi. Byli vysláni do blanenského kina za účelem pátrání po tajném deníku Adriana Molea. Ten byl nalezen v 18. řadě pod sedadlem č. 3 studentkou Adrianou Krtkovou. Do akce byli zapojeni i pedagogové, v roli tajných agentů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Téměř tři stovky studentů oborů ekonomické lyceum, obchodní akademie a zdravotnický asistent měly jedinečnou příležitost do deníku nahlédnout a vyslechnout si zpověď známého teenagera Adriana Molea v období jeho hořkého zrání, konfrontovat je se světem dospělých a prožívat s ním jeho první lásku. 

Za tuto jedinečnou příležitost pro naše studenty děkujeme společnosti Domino Project, která pro nás divadelní představení s názvem „Tajný deník Adriana Molea“, na motivy stejnojmenné knihy britské spisovatelky Sue Townsend, nastudovala. Děkujeme také Kinu Blansko za poskytnutí komfortních sedadel, jež nám umožnila pátrat vsedě.

V příštím školním roce se do podobných akcí na naší škole zapojí i praktická sestra. Pro současné i budoucí uchazeče doplňujeme, že se jedná o inovaci současného oboru zdravotnický asistent.

tajny-denik-a.-molea-v-kine-75860-0_550.jpg
V Kině Blansko proběhla úspěšná pátrací akce. Hledal se deník. Foto: archiv OA a SZŠ Blansko

Neváhejte a pátrejte s námi!

Jolana Havlová
vyuřující AJ a odborných předmětů