Radní plánují opravit komunikace a vybudovat parkování v lokalitě u Salmova mlýna

12. dubna 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 1852×

Opravit komunikaci a most a vybudovat parkování poblíž sportovišť – to jsou plány vedení města Blanska v lokalitě poblíž Salmova mlýna, které by se mohly začít realizovat již letos. Na tiskové konferenci to potvrdil starosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Jde o úpravu stávající komunikace od zimního stadionu k náhonu, rekonstrukci mostu přes náhon, opravu části komunikace podél dráhy směrem k baseballovému hřišti, kde by měly být zbudované parkovací zálivy,“ sdělil starosta Jiří Crha.

Co se týká technických parametrů, komunikace je navržena v jednotné šířce pět a půl metru. „Celková délka upravované komunikace je 315 metrů a v plánu je vybudování 82 parkovacích stání. Osm z nich by mělo sloužit i pro parkování lehkých dodávek, případně autobusů. Právě pro autobusy je pak na konci úseku navrženo okružní obratiště,“ vypočítává starosta Jiří Crha.

salmuv-mlyn-34709-0_550.jpg
Komunikace kolem Salmova mlýna by se měla začít opravovat už letos. Foto: O. Požár

Projekt vznikal zhruba od listopadu předloňského roku. Územní rozhodnutí bylo vydáno loni v září a stavební povolení vydal stavební úřad letos v polovině ledna.

Stavba by se měla realizovat naráz. „Tento projekt je pro dopravu ve městě velmi důležitý. Kromě toho, že vyřeší parkování na Sportovním ostrově, vznikne vybudováním komunikace objízdná trasa, která bude potřeba při výstavbě zamýšlené okružní křižovatky u městských lázní, kde v té době dojde k přechodnému uzavření mostu,“ zdůraznil starosta Jiří Crha.

salmuv-mlyn-52379-0_550.pngNa leteckém snímku je vyznačen rozsah projektu, který zahrnuje opravu komunikace a vytvoření nových parkovacích míst. Foto: archiv odboru INV

Ondřej Požár
tiskový mluvčí