Organizátoři charitativního běhu You Dream We Run letos očekávají rekordní účast běžců

17. května 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2914×

Už posedmé se ve dnech 7. až 8. června 2019 sejdou vyznavači aktivního životního stylu, kterým současně nejsou lhostejné osudy lidí se zdravotním hendikepem nebo těžkým životním osudem. Na sportovním stadionu ASK v Blansku se zapojí do unikátní společensko-sportovní akce You Dream We Run.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

charitativni-beh-ywdr-51399-0_550.jpg

Organizátoři charitativního běhu You Dream We Run letos v Blansku očekávají rekordní počet běžců i návštěvníků. Foto: archiv YDWR

Jde o 24hodinový štafetový běh družstev, složených z libovolného počtu účastníků jakéhokoli věku. Termín pro přihlašování týmů na webu akce stanovili pořadatelé na 20. května. Podmínkou účasti v charitativním běhu je objednání účastnických triček pro každého člena týmu, a to za základní cenu 200–275 korun, sponzorskou cenu 300–375 korun, případně v limitované edici z funkčního materiálu za tisícovku.

Výtěžek z prodeje těchto triček spolu se sponzorskými dary umožňují plnit sny přihlášených hendikepovaných dětí a dospělých. Příspěvky na plnění snů mohou lidé případně posílat také přímo na transparentní účet 2600744766/2010.

Čtyřiadvacetihodinový charitativní štafetový běh You Dream We Run se v každém z šesti uplynulých ročníků setkával s rostoucím zájmem veřejnosti. Loni se v rekordním ročníku na běžecké dráze vystřídalo 3 113 běžců z 80 týmů, kteří dnem i nocí uběhli přes 50 100 kol na čtyřsetmetrovém atletickém oválu.

charitativni-beh-ywdr-96122-0_550.jpg

Ani letos nebude v programu YWDR chybět seskok parašutistů. Foto: archiv YDWR

Počtem aktivních běžců se tak loňský ročník You Dream We Run stal nejnavštěvovanější ryze charitativní akcí v České republice v roce 2018. Povedlo se rovněž splnit jedenáct přihlášených snů v hodnotě necelých 800 tisíc korun pro šest dětí a pět dospělých.

V letošním již sedmém ročníku očekávají organizátoři z pořádající organizace PROSEN, spolku na podporu osob sociálně a zdravotně znevýhodněných, účast přibližně 4 000 běžců a celkově více než 5 000 účastníků, kteří se zapojí do veřejné sbírky zakoupením účastnického trička a přispějí tak k možnosti splnit až 15 snů v hodnotě přibližně půldruhého milionu korun. V půlce května evidovali pořadatelé už 75 přihlášených týmů, maximální počet družstev by měl být sto.

charitativni-beh-ywdr-84925-0_550.jpg

I letošní ročník unikátního charitativního běhu se uskuteční na atletickém stadionu v Blansku. Foto: archiv YDWR

Součástí akce je doprovodný program a aktivity pro děti i dospělé.  V minulých ročnících akci svým vystoupením mimo jiné podpořila řada známých umělců, například Michal David, Martin Harich, Michal Hrůza, Láďa Kerndl, Petr Cmorik, Ilona Csáková, Marek Ztracený, Pavel Callta či skupina O5 a Radeček. V letošním roce se účastníci akce mohou třeba na vystoupení interpretů EGO, Láďa Křížek, Raego, QUEEN Revival a dalších.

Kromě hudebního programu připravují organizátoři i další doprovodné aktivity, jako je např. divadelní, taneční a kouzelnické vystoupení pro děti, malování na obličej, sportovní aktivity, skákací hrad, workshop žonglování pro začátečníky i pokročilé, koutek s omalovánkami či střelba z laserových zbraní.

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty