Na Písečné můžou vyrůst pěkné nové byty

6. září 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2773×

Nové krásné byty, které splňují požadavky na moderní bydlení, můžou v blízké budoucnosti vyrůst na volných pozemcích na blanenském sídlišti Písečná. Radní totiž koncem srpna schválili možnost jejich výstavby a poté i prodeje pozemků pod bytovými domy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ty budou zasazeny do zeleně v místech nad Domem s pečovatelskou službou Pod Javory a nebudou chybět ani parkovací místa pro budoucí obyvatele, přičemž ve hře jsou jak pozemní plochy pro odstavení aut, tak i podzemní garáže.

Nové „bytovky“ by pak měly dobře zapadnout do současné výstavby Písečné a přispět k rozvoji této městské čtvrti. Očekává se také, že jejich konečná podoba bude odpovídat stávajícím moderním trendům hromadného bydlení.

Pokud se v této souvislosti mluví o zeleni, pak minimální podíl stromů, keřů, trávníků a další okrasné zeleně by měl přesáhnout 30 procent plochy budoucího obytného souboru.

Pro zmíněnou lokalitu nad nynějším sídlištěm se pak nabízejí dvě varianty zástavby. První počítá s menším počtem bytů a nižším počtem podlaží v jednotlivých domech obytného souboru a také s volnějším prostorem mezi jednotlivými domy. Druhá varianta navrhuje v severní části plánovaného obytného souboru naopak vyšší počet bytů a pater a menší vzdušnost mezi domy. Záměr investiční příležitosti pro developery se nicméně zveřejňuje s tím, že lze měnit nebo navrhnout změny týkající se právě zmíněných objemových a funkčních možností.

Výstavba nových bytů by pak mohla také přinést prodloužení Sušilovy ulice pro navazující územní rozvoj. Další výhodou je i podmínka, aby se plánované bytové domy napojily a odebíraly teplo ze systému městského centrálního zásobování teplem (CZT).

Záměr na zřízení práva stavby a následného prodeje pozemků na Písečné se zveřejní na webových stránkách města a úřední desce na přelomu srpna a září, přičemž bude obsahovat termíny potřebné k podání nabídek a příslušných písemností.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty