Začala stavba mostu, komunikace a parkoviště u Salmova mlýna

19. září 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2125×

Opravit komunikaci a most a vybudovat parkování poblíž sportovišť – to jsou plány vedení města Blanska v lokalitě poblíž Salmova mlýna, které se začaly naplňovat od pondělí 16. září. Jako první přijde na řadu nový most u Salmova mlýna, pak se stavbaři pustí do komunikace a parkovací plochy pro auta. Hotovo by mělo být v lednu příštího roku, bude však záležet především na počasí a tím pádem na technologickém postupu při opravě mostu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Jde o úpravu stávající komunikace od zimního stadionu k náhonu, rekonstrukci mostu přes náhon a opravu části komunikace podél dráhy směrem k baseballovému hřišti, kde by měly být zbudované parkovací zálivy,“ sdělil starosta Jiří Crha.

stavba-mostu-komunikace-a-parkovani-za-salmovym-mlynem-40252-0_550.jpg

Jako první se vybuduje nový most u Salmova mlýna. Foto: O. Požár

Co se týká technických parametrů, komunikace je navržena v jednotné šířce pět a půl metru. „Celková délka upravované komunikace je 315 metrů a v plánu je vybudování 82 parkovacích stání. Osm z nich by mělo sloužit i pro parkování lehkých dodávek, případně autobusů. Právě pro autobusy je pak na konci úseku navrženo okružní obratiště,“ vypočítává starosta.

Projekt vznikal zhruba od listopadu předloňského roku. Územní rozhodnutí bylo vydáno loni v září a stavební povolení vydal stavební úřad letos v polovině ledna. Cena díla je 21 milionů korun.

stavba-mostu-komunikace-a-parkovani-za-salmovym-mlynem-40679-0_550.jpg

Jako první přijde na řadu nový most u Salmova mlýna, pak se stavbaři pustí do komunikace a parkovací plochy pro auta. Foto: O. Požár

Stavba by se měla realizovat naráz. „Tento projekt je pro dopravu ve městě velmi důležitý. Kromě toho, že vyřeší parkování na Sportovním ostrově, vznikne vybudováním komunikace objízdná trasa, která bude potřeba při výstavbě zamýšlené okružní křižovatky u městských lázní, kde v té době dojde k přechodnému uzavření mostu,“ zdůraznil Jiří Crha.

Ondřej Požár

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty