Vyberte nejlepší projekt participativního rozpočtu Společně PRO Blansko

18. října 2021, tiskové zprávy, přečteno: 2198×

Celkem šest projektů lidé navrhli ve 3. ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Město stejně jako loni vyčlení z rozpočtu 600 tisíc korun a návrh, který u veřejnosti získá nejvíce hlasů, v příštím roce zrealizuje. Nápady se totiž týkají vylepšení či doplnění veřejného prostranství v majetku města. Hlasovat o zaslaných námětech můžete ode dneška, pondělí 18. října, do 1. listopadu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Komise pro participativní rozpočet projekty posoudila a rozhodla, že letos do hlasování veřejnosti postupují všechny náměty, které navrhovatelé do participativního rozpočtu přihlásili. Pouze v jednom případě došlo po dohodě s navrhovatelem k úpravě projektu tak, aby byl realizovatelný a mohl postoupit do hlasování,″ uvedla vedoucí finančního odboru Alena Skoupá.

„Mám radost, že lidé do participativního rozpočtu své nápady posílají. Opět se sešly různorodé náměty od požadavku na vybudování pumptrackové dráhy, přes doplnění zeleně až po zázemí pro komunitní setkávání. Věřím, že veřejnost opět zvolí nejlepší z nich,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Všechny projekty letošního ročníku participativního rozpočtu jsou zveřejněny na webových stránkách města v sekci Samospráva – Společně PRO Blansko včetně kompletního znění návrhu i příloh, které jejich navrhovatelé městu zaslali. Stručná prezentace projektů je od pondělí 18. října vyvěšena také na panelech v ulicích města – před budovou radnice a na Poduklí.

Projekty, o kterých se hlasuje, najdete zde

Hlasovat je možné od 18. října elektronicky prostřednictvím Mobilního Rozhlasu. Ti, kteří nemají přístup k hlasování on-line mohou využít také tištěných anketních lístků, které jsou součástí  Zpravodaje, k dispozici budou ale také v informační kanceláři nebo na podatelnách městského úřadu.

Hlasovací lístek v pdf

V loňském druhém ročníku participativního rozpočtu zvítězily Lavičky pro oddech i setkávání generací. V ulicích města díky němu přibyly více než tři desítky vyvýšených laviček i takzvaná hnízda, vyřezávané sestavy pro posezení skupin.

„Navzdory škrtům a omezeným finančním příjmům veřejných rozpočtů jsme i letos ponechali pro Společně PRO Blansko částku 600 tisíc korun. A stejně jako v předchozích letech se určitě i v příštím roce určitě opět pokusíme najít prostředky i pro některý z dalších,“ uvedl místostarosta Blanska František Hasoň. Z loňských návrhů se město chystá mimo participativní rozpočet zrealizovat například nový altánek u Domu s pečovatelskou službou na ulici 9. května, uzamykatelné skříňky pro sportovce, nebo zastřešení kontejnerového stání v Jasanové ulici na sídlišti Písečná.

Hlasujte v anketě k participativnímu rozpočtu Společně PRO Blansko pomocí Mobilního rozhlasu.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení