Blansko navštíví prezident České republiky Petr Pavel s manželkou

18. září 2023, tiskové zprávy, přečteno: 8220×

Setkání se starosty z regionu ale také veřejnou debatu s občany v blanenském kině má na programu prezident České republiky Petr Pavel. Na jižní Moravu přijede hlava státu i s manželkou Evou Pavlovou už příští týden. Přímo do Blanska zavítá prezidentský pár v úterý 26. září.EDIT: Rezervace míst na besedu s prezidentem ČR Petrem Pavlem bude možná od úterý 19. září od 9:00 hodin.

Návštěva Jihomoravského kraje bude dvoudenní, prezident ji zahájí v úterý 26. září v Brně. Tam jej čeká debata s hejtmanem Janem Grolichem, primátorkou Brna Markétou Vaňkovou, krajskými radními a předsedy zastupitelských klubů. Na programu má prezidentský pár také odhalení pamětní desky česko-britské spolupráce a návštěvy krále Karla III. v Technologickém parku nebo setkání se zástupci firem, vedením města a kraje  v Jihomoravském inovačním centru Brno.

Prezidentský pár Eva a Petr Pavlovi navštíví Blansko v úterý 26. září. FOTO: Hrad.cz

Na Blanensko se delegace přesune v úterý odpoledne, kdy je na programu setkání prezidenta se zhruba čtyřmi desítkami starostů a dalších zástupců z regionu v Domě přírody Moravského krasu.

Prostor bude také na malou ochutnávku toho, co Blansko a nejbližší okolí nabízí. Prezidentský pár si totiž po debatě se starosty vyhradí čas na prohlídku Punkevních jeskyní, její součástí by měla být také plavba po ponorné říčce Punkvě.

Večer bude blanenské kino dějištěm debaty s veřejností. Zájemci se budou moci s hlavou státu setkat od 20:00 hodin. Debatu, při níž bude vyhrazený prostor také na dotazy z publika, bude moderovat novinářka Marie Bastlová spolu se šéfredaktorem Seznam Zpráv Jiřím Kubíkem. Hosty budou kromě prezidenta Petra Pavla také starosta Blanska Jiří Crha, místopředsedkyně Okresní hospodářské komory Blansko Romana Špacková a ředitel brněnského univerzitního kina Scala Radek Pernica.

„Je to pro nás pocta, že se podařilo zařadit návštěvu Blanska do programu návštěvy prezidentského páru na jižní Moravě. Věřím, že lidé z Blanska a okolí využijí možnost zúčastnit se debaty s hlavou státu,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha.

Účast na debatě bude zdarma, s ohledem na omezenou kapacitu kina ale bude třeba si rezervovat místo přes on-line rezervační systém.

Místo na besedu, která začne příští úterý ve 20:00 hodin v blanenském kině, si lze rezervovat na stránkách Kina Blansko (https://program.kinoblansko.cz). Z jedné IP adresy je možné zarezervovat pouze dvě místa.

Zájemci o účast na besedě s hlavou státu si před debatou na pokladně kina na základě rezervace vyzvednou vytištěnou vstupenku. Ta je zdarma. Pro diváky, kteří budou mít rezervovaná místa, se pokladna otevře od 19:00 hodin, vstup do kina bude možný do 19:45 hodin. 

Dvoudenní návštěva bude ve středu pokračovat na Břeclavsku setkáním se starosty obcí zasažených tornádem a debatou s občany v Hruškách, na programu je také návštěva archeologického naleziště Hradisko u Mušova, setkání s vinaři v Dolních Dunajovicích nebo prohlídka Velitelství vzdušných sil Armády České Republiky v Náměšti nad Oslavou.

 Podrobný program najdete zde.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení