II. etapa regenerace sídliště Písečná začne už v září

28. srpna 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4589×

Dne 1. 9. 2008 bude zahájena stavba II. etapy regenerace sídliště Písečná.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celý projekt je rozsáhlou stavbou. Na volné ploše mezi garážemi a penzionem vznikne parkoviště a dětské sportoviště. Doplněno bude veřejné osvětlení, dešťová kanalizace, výsadba stromů a keřů v tomto prostoru, i stromy nad prodejnou, a vybudován spojovací chodník u kotelny. S osazením nových sloupů veřejného osvětlení se počítá také v prostorách již provedené I. etapy regenerace. Na druhé straně penzionu bude vybudován výběh pro psy.

pisecna
V místě nezpevněné parkovací plochy vznikne nové parkoviště a dětské hřiště.

„Stavba II. etapy je zahájena i přesto, že Město nezískalo požadovanou dotaci ze státního rozpočtu. Staví se tedy z části finančních prostředků, které na akci dává Město Blansko, a buduje se proto jen část staveb z celé druhé etapy,“ uvedl vedoucí investičního oddělení Ing. Odehnal. Stavba bude probíhat do konce října 2008 a celkové náklady se předpokládají ve výši 8,6 mil. Kč.

Možnost získání dotace na zbývající část staveb z projektu tu stále je. Organizace ne vždy spotřebují všechny přidělené finanční prostředky, a tak je možnost, že tyto vrácené peníze ministerstvo pro místní rozvoj na konci roku ještě přerozdělí. Pokud by se tak stalo a Město Blansko získalo dotaci, bude rozšířena s vybranou firmou smlouva a uskuteční se i další stavby: např. úpravy kontejnerových stání v ulici Pod Javory, oplocení dětského hřiště, parkovací stání na ulici Sušilově a propojovací komunikace mezi ulicemi Sušilova a Nad Čertovkou.