Odbor školství připravuje nové projekty

8. října 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 3962×

Odbor školství mládeže a tělovýchovy MěÚ Blansko dokončuje přípravu dalších dvou projektů financovaných z prostředků EU. Oba projekty jsou zaměřené na zkvalitnění podmínek pro výchovně vzdělávací činnost blanenských škol.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První projekt s názvem „Modernizace základního školství v Blansku“ je reakcí na výzvu ROP Jihovýchod, oblast podpory Rozvoj regionálních středisek. Cílem projektu je vybudování odborných učeben, a to učebny pracovní výchovy v budově ZŠ T. G. M. na ulici Rodkovského, cvičné kuchyně v budově ZŠ Salmovy, fyzikálně-chemické učebny v budově ZŠ Dvorské, učebny pracovní výchovy na ZŠ Erbenově a skladu s keramickou pecí v MŠ na ulici Rodkovského. Celkové náklady tohoto projektu činí 6,5 mil. Kč, z prostředků EU lze získat maximálně 70 % celkových nákladů, tj. cca 4,55 mil. Kč. Pokud se podaří dotaci získat, byla by celá akce realizována v roce 2009.

Cílem druhého projektu s názvem „Opatření na úsporu energie školských zařízení v Blansku“ je snížení energetické náročnosti provozu školních budov. Projekt bude reakcí na výzvu Státního fondu životního prostředí – Operační program Životního prostředí, oblast podpory Realizace úspor energie a využití odpadního tepla, která by měla být vyhlášena do konce roku 2008. Projekt je zaměřen na zateplení a výměnu oken v budovách ZŠ Salmovy, ZŠ Dvorské a MŠ na ul. Údolní.

Celkové náklady jsou předběžně propočítané na částku 43 mil. Kč, z prostředků EU lze získat maximálně 90 % celkových nákladů, tj. cca 38,7 mil. Kč. Zbývající část do celkových nákladů musí být dofinancována z rozpočtu Města. Termín realizace projektu bude záviset na termínu výzvy pro podání žádost.