Jaké akce jsou plánovány na rok 2009?

13. ledna 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 3883×

Kolik se toho letos zrealizuje, záleží hodně na úspěchu již podaných žádostí o dotace. Mezi těmito projekty jsou např. parkoviště na ulici Dvorské vedle hřbitova, hřiště v Dolní Lhotě a malá dětská hřiště na území města Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V roce 2009 se snad už dočkáme zahájení prací na regulaci řeky Svitavy. Sice to není realizováno úplně z rozpočtu Města Blansko, ale my se na tom podílíme. Také zde budou postupně budovány další etapy cyklostezky podél řeky,“ doufá starostka v uskutečnění další části projektu cyklostezky.

Jaroslava Králová
Starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová.

Pokračovat se bude také další etapou revitalizace sídliště Písečná. Zde jen v tom rozsahu, který je možný uskutečnit. Proti některým krokům podali občané námitky, ty byly proto z projektu vyřazeny. Akce bude financována z rozpočtu Města, ale v případě získání dotace se práce rozšíří, případně uhradí již vybudované části. V tomto roce zde bude také zahájena stavba bytového komplexu. Firma Tenza postaví bytový dům v posledním nezaplněném prostoru pod obchodní akademií.

Projektem, který čeká na výrok o udělení dotace, je úprava a odbahnění nádrže Palava. Stejně je na tom i zřejmě nejrozsáhlejší plánovaná investiční akce – stavba kompostárny a úprava sběrného střediska odpadů. Na konci uplynulého roku byla podána žádost o dotaci. Čeká se na její schválení. Pokud projekt uspěje, stavět se začne letos, ale část prací proběhne určitě i v příštím roce.

Rozšíření se dočká dům s pečovatelskou službou na ulici Pod Javory, v němž se některé prostory promění na nové byty. Ve hře je také parkování kolem nemocnice nebo oprava chodníku na ulici Poříčí.