Časovanou botu za rok 2008 získal klub PVC Blansko

18. dubna 2009, tiskové zprávy, přečteno: 3813×

Časovaná bota 2008 je výroční cena za největší přínos v oboru nízkoprahových sociálních služeb. V kategorii Pracovní tým roku ji získal Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko, Sdružení Podané ruce, o.s.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Časovaná bota Nadace Vodafone ČR „Pracovní tým roku 2008“

Nejlepším pracovním týmem v oblasti nízkoprahových programů se stal tým z Nízkoprahového klubu pro děti a mládež PVC Blansko, Sdružení Podané ruce, o.s. Toto ocenění obdržel zejména za zkvalitnění oboru nízkoprahových programů svou dlouholetou činností a za svoji práci s dětmi a mládeží v Blansku. V práci s klienty se v Blansku snaží neustále zlepšovat a zkouší aplikovat nové sociálně-pedagogické metody a postupy a nové přístupy v sociální práci.

„Nezanedbatelný přínos PVC Blansko je v metodické oblasti. V Blansku rozjeli specifické programy primární prevence v klubu společně s tématickými měsíci. Zařízení je tahounem nízkoprahových klubů pro děti a mládež a tahounem Pracovní skupiny nízkoprahových klubů Jihomoravského kraje a kraje Vysočina,“ říká Robert Basch, ředitel Nadace Vodafone ČR.

Helena Kotová, vedoucí Nízkoprahového klubu pro děti a mládež PVC Blansko, byla rovněž mezi nominovanými na letošní Časovanou botu a získala čestné uznání.

V dubnu může odborná i laická veřejnost překročit nízký práh nikoli již jen pomyslně. Osm nízkoprahových zařízení z Jihomoravského kraje na jeden den otevře své dveře a seznámí veřejnost s fungováním služby i zařízení. Dny otevřených dveří jsou připraveny v rámci informační kampaně Přesčas v nízkoprahovém klubu, která probíhá do konce června 2009 v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina. Součástí kampaně je v Blansku také výstava v prostorách Kina Blansko.

Veřejnost se může dozvědět více o této sociální službě a o klubu PVC v Blansku v úterý 21. dubna, kdy bude mít otevřeno pro veřejnost od 9.00 do 15.00 hodin.

Výstava v kině potrvá od 28. dubna do 18. května.

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež jsou určena dětem a mladým lidem, kteří tráví svůj volný čas neorganizovaně a pasivně. Vstup do nízkoprahového klubu je anonymní a zdarma, přijít může kdokoli, kdo je ochoten respektovat pravidla klubu. Děti a mladí lidé využívají klub jako bezpečný prostor, kde mohou trávit volný čas a realizovat své zájmy. Důležitost nízkoprahových zařízení pro děti a mládež však spočívá především v jejich nabídce sociálních služeb a sociální prevence.

asociace_streetwork