Nový územní plán Blansko

7. října 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3594×

Na základě Společného jednání k Návrhu územního plánu Blansko, které proběhlo s dotčenými orgány a dalšími subjekty na přelomu července a srpna 2011, a následného posouzení dokumentace Krajským úřadem, bylo na úřední desce MěÚ Blansko oznámeno veřejné projednání v rámci tzv. Řízení o územním plánu na 10. listopadu 2011.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vlastní dokumentace bude vystavena po dokončení úprav nejpozději od 10. října 2011 na odborech stavební úřad a INV a zejména na webových stránkách Města Blansko.

Veřejná vyhláška Oznámení vystavení a veřejného projednání Návrhu ÚP Blansko

Protože příprava i první fáze pořizování Návrhu územního plánu Blansko probíhaly za poměrně masivní účasti veřejnosti a řešení tak již dospělo k určitému funkčnímu konsensu, nepředpokládá se zásadnější zvrat či komplikace při aplikaci nastolené koncepce. Stále platí výchozí předpoklad vydání nového územního plánu na prosincovém zasedání Zastupitelstva města Blansko.

Výsledkem našeho společného snažení má být dokumentace reagující na skutečné potřeby území a vytvářející prostor pro realizovatelné záměry v kratším časovém horizontu. Oproti řešení dřívějších územních plánů se v současných legislativních podmínkách objevuje institut periodické aktualizace územně plánovací dokumentace, v rámci níž mohou být projednány odůvodněné změny.

Komplexní vyhodnocení návrhů na změny územního plánu budou, oproti dosavadní praxi, probíhat ve větším časovém odstupu (předpokládá se čtyřletý cyklus) a akceptovatelné budou zřejmě pouze připravené záměry.