Kamerový systém MP Blansko – dotazník

9. listopadu 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 4277×

MP Blansko v současné době provozuje 14 kamerových bodů a v nejbližší době plánuje další rozšíření. Rádi bych znali váš názor na tuto problematiku, prosíme vás o vaše vyjádření v anketě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na několik jednoduchých otázek, prosíme, odpovězte na těchto stránkách:

www.stuff.blansko.cz/mkds

Informace o jednotlivých kamerových bodech najdete na stránkách o kamerovém systému ve městě Blansku. Umístěny jsou na nám. Republiky, ulici Smetanově, Dvorské, Jasanové, nám. Míru, Bezručově, Okružní. Dále na Sportovním ostrově, na nám. Svobody, ulici Svitavské, Rožmitálově, Sadové a  Hybešově.

V brzké době bude uveden do provozu kamerový bod Svitavská II, který bude umístěn na budově na adrese Ant. Dvořáka 4A. Tato kamera umožní sledovat střed ulice Svitavské, okolí obchodního domu PENY, LIDL a dalších zde umístěných provozoven. Rovněž bude možno sledovat část vlakového a autobusového nádraží.

Budování městského kamerového systému by mělo pokračovat i nadále. Pro rok 2012 se uvažuje o umístění kamery na budovu radnice. Tak by byl střed města prakticky pokryt celý.

Že má kamerový systém své opodstatnění se strážníci přesvědčují každý den. Naprosto běžným se stalo sledování např. dopravy nebo veřejného pořádku. Kamery umožňují pružnou reakci ze strany městské policie a předcházení páchání protiprávní činnosti. Jako příklady z poslední doby lze uvést dopadení pachatelů, kteří rozbili výlohu Kovomatu, usvědčení řidiče, který poškodil zaparkované vozidlo a od místa nehody ujel, a další.

Naprosto běžná je spolupráce s Policií ČR. Jednak je MKDS propojen do budovy Policie ČR a policista má možno sledovat dění v ulicích na jednom monitoru, jednak si může policie vyžádat kamerový záznam jako důkazní prostředek pro další řízení.

Dotazník můžete vyplnit i ve Zpravodaji města Blanska č. 18. V takovém případě jej odevzdejte, prosím, v Informační kanceláři Blanka na ulici Rožmitálově nejpozději do konce listopadu.