Šošůvské jeskyně zůstávají otevřeny i v zimě

3. prosince 2011, tiskové zprávy, přečteno: 3119×

Do letošního roku bylo zvykem, že v zimních měsících byly otevřeny pro veřejnost pouze jeskyně Punkevní a Výpustek. Tuto zimu však mohou turisté navštívit i Šošůvskou část systému Sloupsko-šošůvských jeskyní.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pouze je nutné se předem rezervovat (telefonicky či e-mailem) a minimální počet lidí ve skupině je 5. Na návštěvníky však čekají tři možnosti prohlídky. Klasická prohlídka při stávajícím osvětlení, netradiční prohlídka s baterkami (vlastními) a nebo novinka letošního roku historická verze prohlídky s průvodci v dobových kostýmech.

Trasa Šošůvskými jeskyněmi zavede zájemce i do prostor, které byly ještě nedávno pro veřejnost uzavřeny. Kromě Brouškovy pohádkové síně se stalagmitem Svícen, Riegrovy síně a Černé propasti zavítají návštěvníci do krásné prostory nazývané Kaple, dále pak do Sklepa či k Průsvitným krápníkům.

Všechny tři typy prohlídek Šošůvskými jeskyněmi trvají přibližně 70 minut a rezervovat vstupy lze na telefonním čísle 516 435 335 nebo e-mailu: sloupskososuvske@caves.cz.

Ústřední informační služba Skalní mlýn