Přesun neurologických ambulancí a nová infuzní terapie v Nemocnici Blansko

6. října 2012, tiskové zprávy, přečteno: 4235×

V průběhu července 2012 došlo v blanenské nemocnici k přesunu a funkčnímu propojení neurologických ambulancí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Předchozí dvě ambulance pracovaly odděleně v rámci polikliniky a nemocnice. Nově jsou obě ambulance ve 4. patře lůžkové části Nemocnice Blansko společně s novou ambulancí pro infuzní terapii. Všechny ambulance se vzájemně zastupují a tím dochází mimo jiné ke zvýšení hospodárnosti provozu.

Rekonstrukce těchto prostorů zajistila nové, větší a moderní prostředí pro poskytování neurologické ambulantní péče a pro infuzní terapii. Na infuzní terapii se zvýšila kapacita z původních čtyř lůžek na současných šest.

Co znamená ambulantní infuzní terapie?

Jedná se o léčbu, kdy je léčivý přípravek aplikován formou infuze, a to ambulantně bez nutnosti hospitalizace. Je určena především pacientům, které k této léčbě doporučí odborní lékaři (neurologové, ortopedové, internisti) a kteří nevyžadují ústavní péči na lůžkových odděleních nemocnice. Po celou dobu aplikace infuze je klinický stav pacientů kontrolován zdravotní sestrou. Nejčastěji podávané infuze jsou analgetické (bolesti páteře) a vazoaktivní (závratě, cévní onemocnění mozku, polyneuropathie aj.).

Nové ambulance se nachází ve 4. patře lůžkového traktu Nemocnice Blansko. Provozní hodiny jsou od pondělí do pátku od 7:00 do 15:30 hodin. Pacienti se k vyšetření na neurologických ambulancích objednávají na telefonních číslech: 516 838 325 a 516 838 332.

Bc. Kateřina Ostrá
Tisková mluvčí Nemocnice Blansko