V charitním šatníku přibylo pět tun oblečení

30. května 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1651×

Na pět tun pytlů s oblečením, peřinami, botami a dalšími potřebnými věcmi přinesli lidé do charitní sbírky. Ta se poprvé konala v devíti městech a obcích po celém okrese.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nový způsob zpřístupnění charitního šatníku se nám osvědčil. Vybrali jsme mnohonásobně víc, než když byla sbírka jen v Blansku. Získali jsme věci, které pro uživatele charity momentálně potřebujeme, tedy běžné oblečení, nádobí, hrnce, peřiny, boty nebo galanterii,“ zhodnotil sbírku vedoucí charitního šatníku František Jahoda.

Se sbírkou blanenské charitě pomáhali dobrovolníci, kteří se podílejí na zajišťování charitního šatníku celoročně. Díky patří také firmě Synthon, která poskytla tři pracovníky, farnostem a obcím za propagaci i samotný sběr.

Další termín sběru oděvů plánuje charita v září. Darovat větší množství šatů nebo kuchyňských potřeb mimo oficiální sbírku však lze i mimo uvedený termín. „Po telefonické domluvě na čísle 603 291 388 je možné věci donést na denní centrum Stará fabrika v Blansku, případně je za poplatek odvezeme sami,“ doplnil Jahoda na závěr.

Vladěna Jarůšková
Oblastní charita Blansko

(redakčně zkráceno)