Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku se připojila k Týdnu sociálních služeb

19. října 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 1711×

Ve dnech 02.–08.10.2017 proběhl již 9. ročník Týdne sociálních služeb, který každoročně pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Hlavním cílem této akce bylo upozornit širokou veřejnost na sociální služby v České republice, představit je jako služby potřebné, nutné, kvalitní, ale hlavně umožňující důstojný život tisícům občanů a uživatelů těchto služeb.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Poradna pro rodinu v Blansku tuto iniciativu podporuje a každoročně se k ní připojuje. Letos se u příležitosti Týdne sociálních služeb uskutečnilo neformální pracovní setkání zástupců manželských a rodinných poraden a pracovníků oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) z celého Jihomoravského kraje.

Setkání se konalo pod záštitou Oblastního sdružení Asociace manželských a rodinných poradců a pracovníci blanenské poradny se na jeho přípravě aktivně podíleli.

Hlavním tématem setkání byla aplikace praxe Cochemského modelu v podmínkách českého soudnictví. Pozvání na schůzku přijali kolegové ze sociálního odboru v Ostravě a Novém Jičíně, kde je tato praxe již zavedena, a kteří se tak mohli podělit o své postřehy a zkušenosti.

Na programu byl také vstup manželských a rodinných poraden JMK s přehledem činností, které poradny nabízejí v součinnosti s OSPOD. Cílem společné diskuse bylo více propojit žádosti o spolupráci s poradnou s konkrétními poradenskými postupy.

Další informace týkající se Týdne sociálních služeb naleznete na webových stránkách www.tyden-socialnich-sluzeb.cz.

Informace o aktivitách Asociace manželských a rodinných poradců pak na www.amrp.cz.

Podrobné informace o službách Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku jsou k dispozici na internetové adrese www.blansko.cz/poradna či vám je rádi poskytneme na telefonních číslech 516413524 nebo 775870667.