Blansko hostilo kvalifikaci na největší baseballový turnaj dětí do osmi let

30. května 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1403×

O posledním květnovém víkendu se na blanenském Strawberry Field konal dvoudenní kvalifikační turnaj Stříbrný FirstCup 2018. Kvalifikace na zlatý FirstCup, který se uskuteční v Areálu u Hrocha v Brně ve dnech 22. až 24. června 2018, proběhla v pěti regionech, a o postup bojovalo celkem třicet týmů z celé České republiky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V Blansku se o víkendu odehrál kvalifikační „Stříbrňák“ pro region Jih, který je početně nejvíce zastoupen. Zúčastnilo se ho celkem jedenáct týmů, z toho dva týmy postavil pořadatelský klub Olympia Blansko.

V nádherném prostředí blanenského baseballového areálu se na třech skvěle připravených hřištích hrálo v sobotu i neděli. Domácí tým Olympia Blue se nakonec po fantastických výkonech dostal do samotného finále s Draky Black a na FirstCup do Brna postupuje se stříbrnými medailemi na krku z úžasného 2. místa!

Součástí turnaje byly i dovednostní soutěže Masters, ve kterých hráči prověřili své možnosti v hodu do dálky, odpalu a běhu.

V Masters se s přehledem umístili také hráči z Blanska – Filip Altricher (1. místo, hod 32 m), Lukáš Hanák (1. místo, běh), David Sitar a Martin Fajmon (3. místo, hod 30 m), Jan Novotný (3. místo, běh).

Připomeňme, že v loňském, historicky prvním ročníku tohoto krásného turnaje FirstCup se Olympia Blansko umístila na vynikajícím druhém místě, kdy se ve finále před televizními kamerami ČT utkala s Draky Brno.

oly-blue-14408-0_550.jpg
Stříbrné medaile si z turnaje odnesli domácí hráči. Na jejich předání se podílel i místostarosta Jiří Crha. Foto: archiv Olympie Blansko

Díky všem, kdo se organizačně podíleli na přípravě a průběhu krásného turnaje pro děti, zejména pak hráčům z U11 a U13, kteří zajistili hladký a legitimní průběh zápasu i v rozhodcovských či zapisovatelských funkcích.

„Areál Olympie Blansko je perfektně udržovaný a na stříbrný FirstCup skvěle připravený. Všude čisto, tráva posekaná v celém areálu, mlžná sprcha pro osvěžení hráčů. Kéž by to byl standard i v dalších extraligových klubech,“ nešetřil chválou trenér šampionů mužské Extraligy Draků Brno Arnošt Nesňal.

Radka Sitarová
Olympia Blansko