Mladí basketbalisté se chystají na novou sezonu

8. září 2018, tiskové zprávy, přečteno: 1153×

Kromě soustředění, které starší kategorie absolvovaly ve Sloupu a mladší ve dvou čtyřdenních blocích v Blansku, jsou i první odehrané zápasy na startu nového ročníku. Ty se pro kategorii do 12 let hrály už tradičně v Kyjově v rámci populární turnaje Tubanak.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský tým se dvakrát utkal s domácím celkem. První zápas byl velmi vyrovnaný se šťastnějším koncem pro domácí, ten druhý už byl jejich jednoznačnou záležitostí.

TJ Jiskra Kyjov – BBK Blansko 47:46 (26:20)

TJ Jiskra Kyjov – BBK Blansko 69:41 (35:14)

Body celkem:  Růžička 31, Cápek 19, Matuška 17, Horák 9, Fořtík 6, Jirků 4, Žampach 1.

Největší novinkou nadcházející sezony bude herní systém u kategorií do 13 let. Až dosud se hrály pravidelné dvojzápasy se stejným týmem v jeden den vždy doma a venku.

Nyní se budou konat turnaje s více týmy v jeden den a výsledky se budou evidovat pouze na webu České basketbalové federace bez vytváření tabulek. „Tato novinka má za cíl, aby se děti zápasy nestresovaly a mohly je odehrát v klidu bez ohledu na výsledky,“ uvedl šéftrenér klubu BBK Antonín Zezula.

Ta nejmladší basketbalisty můžete přijít podpořit na přípravný turnaj už v sobotu 15. září do blanenské haly v Mlýnské ulici.

(kaj)