V regulačním plánu došlo k dílčím změnám v rámci území Blansko střed

4. prosince 2018, zprávy z MěÚ, přečteno: 1357×

Úpravu a projednání regulačního plánu zajistilo oddělení územního plánování a regionálního rozvoje stavebního úřadu MěÚ Blansko. Kromě celkového přepracování grafické podoby prošly úpravami i textové části původního regulačního plánu. Změny se týkají především bývalého obchodního domu Družba na náměstí Svobody a jeho bezprostřední blízkosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Důvody k úpravě původního regulačního plánu byly tři. Tím prvním bylo uvedení regulačního plánu do souladu s novým stavebním zákonem. Nezbytným bylo i dosažení souladu se stávajícím stavem, kdy průsečná křižovatka u budovy Městského úřadu na náměstí Republiky byla nahrazena křižovatkou okružní, a konečně třetím, a současně i hlavním důvodem byla změna, která se týká bývalého obchodního domu Družba na náměstí Svobody v Blansku a prostoru nazývaném ‚vnitroblok’ mezi bytovými domy v ulici A. Skotáka a náměstím Svobody,“ sdělil na tiskové konferenci místostarosta František Hasoň.

„Uvedená budova je v upraveném regulačním plánu koncipována tak, že zatímco přízemí bude i nadále využíváno pro obchody a služby, horní část se navýší až do výšky čtyř pater s tím, že se přestaví na byty. V blízkosti centra se navíc vybuduje nové parkoviště se šestačtyřiceti novými parkovacími stáními se stávajícím vjezdem z ulice Žalkovského a plánovaným výjezdem v ulici A. Skotáka. V jeho okolí přibude i nová zeleň,“ dodal první místostarosta.

Ostatní části regulačního plánu dosud zůstávají v platnosti podle stávající dokumentace z roku 2002.

Nová dokumentace regulačního plánu nahradí původní dokumentaci v celém rozsahu až po schválení Zastupitelstvem města Blanska na jeho prosincovém zasedání. Uskuteční se 18. prosince od 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti v budově MěÚ na náměstí Republiky. Jednání je přístupné veřejnosti.

red