Poplatek za odpad je třeba zaplatit do konce května

16. května 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 3764×

Finanční odbor upozorňuje, že do 31.5.2019 je třeba uhradit poplatek za komunální odpad. Výše poplatku zůstává stejná jako v loňském roce a činí 540 korun za osobu a rok. U vícečlenných rodin (dva a více) jde o polovinu poplatku za letošní rok – druhá část poplatku je splatná v říjnu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

poplatek-za-odpad-zaplatit-do-konce-kvetna-53923-0_550.jpg

Poplatky za komunální odpad je třeba zaplatit do konce května. Foto: O. Požár

Na složence je uvedená splatná částka, kterou hradí za všechny připojené poplatníky. Suma zahrnuje i případné dlužné částky z předchozích let. Poplatek je možné uhradit bankovním převodem, kartou nebo v hotovosti na pokladně v budově městského úřadu na náměstí Republiky v přízemí budovy nebo složenkou na poště.

„Dále upozorňujeme občany, že veškeré změny spojené se změnou trvalého pobytu tedy přistěhování, odstěhování, změna pobytu v rámci města, narození dítěte, případně úmrtí člena rodiny nemusí na městském úřadě hlásit. Systém správy poplatku je propojen s evidencí obyvatel,“ uvedl Jan Šustáček z oddělení plateb, poplatku a rozpočtu.

Podle něj je naopak nutné oznámit požadavek na připojení dítěte ke společné platbě za rodinu, a to zejména v případě, kdy je příjmení dítěte rozdílné od příjmení matky. Hlásí se také rozdělení rodiny v případě rozvodu, nebo sloučení platby za manžele v případě sňatku, a další požadavky na sloučení a rozdělení plateb (přiřazení prarodičů, odstěhování části rodiny, společná platba za družku/druha a podobně).

Také je nutné hlásit prodej a nákup chaty nebo bytu, případně rodinného domu, ve kterém není k trvalému pobytu hlášena žádná osoba. Formuláře najdou občané na internetových stránkách města, nebo si je můžou vyzvednout na podatelnách v obou budovách městského úřadu nebo na finančním odboru.

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty