Druhá etapa regenerace sídliště Zborovce přijde na zhruba 19 milionů korun

21. června 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2139×

Město Blansko v letošním roce naváže na dokončenou loňskou I. etapu regenerace sídliště Zborovce, která probíhala na ulicích Okružní a Krajní. Tentokrát se nového „kabátu“ dočká Kamnářská ulice, která projde kompletní rekonstrukcí. Nyní se připravuje výběrové řízení na stavební firmu, která by měla regeneraci udělat. Na tiskové konferenci to uvedl starosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nedávno se podařilo dohodnout se zástupci společností E.ON a Česká telekomunikační infrastruktura, aby přeložky svých kabelů vyvolané stavbou nechali udělat v září. „A právě od září investiční odbor v návrhu smlouvy požaduje zahájení stavebních prací. Představa je taková, aby nejpozději do konce letošního roku bylo hotovo,“ uvedl starosta.

v-druhe-etape-regenerace-zborovcu-je-zahrnuta-kamnarska-ulice.-15779-0_550.jpg

V druhé etapě regenerace Zborovců se bude vylepšovat Kamnářská ulice. Foto: O. Požár

A co bude předmětem letošní regenerace v Kamnářské ulici? Kompletně nová místní komunikace, nové chodníky a přístupové cesty k bytovým domům, oprava a přidání nových parkovacích stání: celkem tam bude 108 parkovacích stání včetně míst pro invalidy a stání pro motocykly. Teď je tam oficiálně 45 parkovacích míst a další auta stojí podélně s tím, že dopravní situace je poměrně nepřehledná.

„Budou tam také nová kontejnerová stání, nová zeleň, osvětlení, zpevněné plochy a opěrné zdi. Dále se tam musí udělat přeložky plynovodu a prodloužení vodovodních přípojek, přípojky vody pro bytové domy Kamnářská 1 a 3 a již zmíněné přeložky elektrických kabelů a telekomunikací. Regenerace si bohužel vyžádá tyto přeložky a tím pádem větší náklady, protože například energetici a telekomunikace nechtějí, aby jejich sítě vedly pod parkovacími místy,“ vysvětlil starosta.

Podle něj by tato etapa regenerace Zborovců měla přijít na 19 milionů korun včetně DPH. Město však do konce června požádá o šestimilionovou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty