Ve městě začaly opravy výtluků po zimě, práce potrvají do června

27. dubna 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1753×

Pracovníci firmy začali po zimě opravovat rozbité místní komunikace v Blansku. Na lokální vysprávky výtluků město uvolní několik milionů korun. Dělníci budou povrch vozovek v ulicích rekonstruovat několik příštích týdnů a po etapách.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Díry v silnicích už firma opravila v některých místních částech. Hotovo je na Olešné, v Hořicích, Lažánkách i na Klepačově. V pondělí 27. dubna přišly na řadu práce v ulicích v centrální části Blanska, konkrétně na sídlišti Zborovce, v Bezručově ulici nebo v Dvorské a Salmově.

Frézování poškozené části vozovky v Okružní ulici. FOTO: Michal Záboj

„Během prací je doprava omezená v co nejmenší míře. Opravy povrchu komunikací probíhají tak, že v dopoledních hodinách se poškozená místa nejprve frézují a pokládka asfaltobetonu je pak na řadě odpoledne. Pracuje se od rána do zhruba tří hodin odpoledne,“ přiblížil Milan Vítek z odboru komunální údržby.

Rekonstrukce výtluků se bude v následujících týdnech přesouvat do dalších ulic ve městě i do zbývajících místních částí. Práce potrvají zhruba do začátku června. Na vysprávky místních komunikací rozpočet města pro letošní rok pamatuje částkou zhruba čtyři miliony korun.

Díry v silnicích už firma opravila i na Klepačově. FOTO: Michal Záboj

„Stav silnic po letošní zimě je lepší než v předchozích letech. Uvidíme, kolik peněz reálně na výtluky bude potřeba. Pokud se vše neproinvestuje, převedeme ušetřené prostředky na velkoplošné opravy komunikací,“ dodal Milan Vítek.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení