Město Blansko omladilo webové stránky

11. května 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1633×

Jednodušší, vzdušnější, přehlednější a čitelnější. Tak lze charakterizovat nový web města Blanska, který funguje od neděle 10. května.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Rozdělený je do čtyř hlavních sekcí – samospráva, městský úřad, poznejte Blansko a informujeme. Jejich obsah je podobný původnímu webu. Ať už je to přehled akcí, otázky a odpovědi, úřední deska či Videožurnál. Nic nechybí.

Zjednodušit jsme chtěli hlavně úvodní stranu, která byla přehlcená informacemi. Dnes na ní najdete to nejdůležitější, tedy aktuality, články, úřední hodiny a jejich změny a několik odkazů. Hlavní navigační menu vás navede do příslušných sekcí k potřebným informacím.

webové stránky města Blanska

Web je vyvedený v barevné paletě vycházející z grafického manuálu města. Důraz je kladen na přístupnost. Web má nastaveny prvky pro speciální čtečky pro nevidomé. Je také dodržován potřebný kontrast písma vůči pozadí. Pro lepší čitelnost a přehlednost jsme zvětšili písmo a plochu mezi řádky či odstavci.

Vzhled webu se proměnil, ale práce na jeho obsahu nekončí. Nového služby a informace bude přinášet neustále. Pracovat budeme na životních situacích (potřebuji si vyřídit), které ještě rozšíříme a naplníme vlastními postupy a kontakty na příslušné úředníky, na správě médií, abychom vám mohli přinášet víc informací v jiné než textové podobě, a na dalších vylepšeních již poskytovaných elektronických služeb. 

Stanislav Mrázek