Pěší se dostanou k zastávce u hotelu Panorama bezpečněji, město kolem silnice vybudovalo nový chodník

11. prosince 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2280×

Cesta pro pěší podél hlavní silnice v Češkovicích je teď bezpečnější a pohodlnější. Chodci se k autobusové zastávce a k hotelu Panorama dostanou po novém chodníku, který navazuje na panelovou stezku vedoucí od rekreační oblasti Palava. Nové chodníky ale město letos vybudovalo i na dalších místech, například v Těchově nebo v ulici Křížkovského.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nový chodník v Češkovicích měří bezmála 350 metrů, je dlážděný zámkovou dlažbou a lemují ho sloupy veřejného osvětlení. Náklady na stavbu činí asi 3,3 milionu korun s DPH. Příští rok se plánuje ještě dokončit asi osmdesátimetrový úsek kolem autobusové zastávky u hotelu Panorama.

Nový chodník vede kolem silnice k hotelu Panorama.

„Tento poslední úsek čeká na umístění kabelového vedení společnosti E.ON, které se budoucího chodníku na několika místech dotýká. Řešit se bude i stávající kontejnerové stání, které je v současné době umístěno na pozemku soukromého vlastníka,“ vysvětlila vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

Nový chodník navazuje na panelovou stezku vedoucí od rekreační oblasti Palava.

Vybudovaný chodník si prohlédlo také vedení města.

Bezpečněji se ke svým domovům dostanou také obyvatelé části Těchova. Podél silnice z Blanska letos město vybudovalo další, více než dvousetmetrový úsek dlážděného chodníku. Navazuje na již hotové části podél rodinných domků a končí na samém okraji zástavby. Nový úsek přišel na zhruba 1,6 mil Kč vč. DPH.

Nový chodník město vybudovalo také podél silnice na okraji Těchova. FOTA Michal Záboj

Na základě požadavků obyvatel byl zbudován také více než padesátimetrový úsek chodníku v ulici Křížkovského. Nový chodník leží mezi ulicí Palackého a hřbitovem. Odtud vede také pěšina směrem k potoku Sloupečník, kterou město nechalo zpevnit betonovou dlažbou. Práce přišly na asi 385 tisíc korun.

Ve městě se letos také opravovaly úseky stávajících chodníků a stezek pro pěší. Dělníci například vyměnili dlažbu v části ulice Seifertova, Smetanova nebo Bezručova v centru. Rekonstrukce se dočkaly také chodníky v Cihlářské ulici na Zborovcích a na sídlišti Podlesí. Nové dláždění dostala stezka pro pěší v Lovětíně nebo cesty na hřbitově v Lažánkách.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení