V blanenských ulicích začaly jarní opravy vozovek

12. dubna 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1487×

V Blansku začaly opravy výtluků a výmolů, které se po zimě objevily na místních komunikacích. Lokální vysprávky vozovek jsou naplánované plošně po celém městě i jeho místních částech a potrvají několik příštích týdnů. Kvůli pohybu techniky a lidí v ulicích by řidiči i chodci měli dbát zvýšené opatrnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na stavu místních komunikací nejen v Blansku se neblaze podepsala poslední zima. Mráz, sníh a časté změny teplot poškodily vozovky více než v minulých letech.

„Situace je na první pohled horší než loni, existují místa, která jsou opravdu ve špatném stavu. I kvůli tomu se letos s opravami výtluků začalo o několik týdnů dříve než loni,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Vysprávky výtluků na místních komunikacích v Blansku začaly hned po Velikonocích v úterý 6. dubna. Dělníci už dokončili vysprávky vozovky například na sídlišti Zborovce, na Pražské a Bezručově ulici a v jejich okolí, pracovalo se také na Dvorské ulici či na Podlesí.

„Pracovníci specializované firmy postupně projedou celé město včetně místních částí Blanska. Opravují se předem vytipovaná a označená místa,“ podotkl starosta.

„Předpokládáme, že jen jarní opravy výtluků přijdou na dva miliony korun. Na řadě komunikací ale letos namísto lokálních vysprávek opravíme celý povrch. Zhruba za dalších 20 milionů korun se zrealizují nové povrchy na průtahu centrem města, oprava Dvorské ulice od kruhového objezdu po základní školu, nový povrch komunikace na Brněnské ulici, nebo příjezdové cesty ke hřbitovu v Lažánkách či na Klepačově,“ vyjmenovává Petra Skotáková, vedoucí odboru správy a rozvoje města. 

Opravy vozovky mohou místy krátkodobě omezit dopravu. Práce v ulicích nyní probíhají od sedmi hodin ráno do tří odpoledne. Řidiči by měli dávat pozor na pohyb strojů a lidí na komunikacích. Měli by také počítat s tím, že na řadě míst ve vozovce zůstávají na nezbytnou dobu před opravou vyfrézované úseky.

„Lokální frézování povrchů se odehrává vždy v dopoledních hodinách. Balení asfaltobetonem pak přichází na řadu v odpoledních hodinách, tak aby díry po frézování nezůstaly do dalšího dne. Snažíme se, aby doprava byla omezena co nejméně,“ dodal Petr Drobeček z firmy Deas Boskovice, která opravy výtluků na místních komunikacích v Blansku provádí.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení