Město vyhlašuje fotosoutěž Blansko vánoční

8. prosince 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1323×

Hledáme nejkrásnější vánoční výzdobu domů a zahrad ale také nejhezčí snímek zachycující advent a zimní atmosféru ve městě. Do fotosoutěže Blansko vánoční se mohou přihlásit ti, kteří si vánočně vyzdobili exteriér domu či zahradu, ale také fotoamatéři, jimž se vánočně laděný snímek podařilo zachytit. Až tři fotografie v každé z kategorií lze zasílat do 8. ledna. Výherci se mohou těšit na věcné ceny i poukazy na fotoslužby.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Teď je ideální doba na focení. Máme krásně vánočně vyzdobené centrum města. Pozadu ale nezůstávají ani sami obyvatelé, osvětlené i jinak vyzdobené jsou domy i zahrady. Na venkovní vánoční výzdobu se mnozí připravují řadu týdnů a v centrální části Blanska i v místních částech je to vidět. Sledovat osvětlené město i místní části a výzdobu, kterou si lidé připravili, to je vyloženě potěšení nejen pro děti,“ shrnul podněty pro vyhlášení soutěže blanenský radní Ivo Stejskal.

„Právě nyní je vhodné období pro zachycení neopakovatelné atmosféry a hezkých snímků města. Zejména když konečný obrázek krásně doplňuje také sněhová nadílka, která v tomto období není úplně běžná,“ dodal Ivo Stejskal.

Do fotosoutěže se amatérští fotografové mohou přihlásit kdykoliv od 8. prosince 2021 do 8. ledna 2022 pomocí on-line formuláře. S jeho vyplněním těm, kteří budou potřebovat, pomohou i v informační kanceláři Blanka.

Soutěžící by měli přiložit fotografie ve formátu do dvou MB. Nejpovedenější snímky pak město vystaví, pro výstavní účely proto prosíme zachovat pro případné další použití také fotografii ve vyšším rozlišení, min. 4000 × 2667 pixelů.

Každý může zaslat až tři fotografie v každé ze dvou kategorií:

1.  vlastní venkovní výzdoba

2.  fotografie zachycující adventní či vánoční atmosféru v ulicích města a jeho částí

Snímky by měly zachycovat město a jeho podoby ve vánočním období, autoři mohou fotografie pořizovat během dne i v pozdějších hodinách, přihlásit mohou barevnou i černobílou fotografii.

„Rozhodovat bude zejména estetický dojem. V první kategorii budeme hodnotit vlastní invenci a provedení vánoční výzdoby, ve druhé pak hlavně to, jak se autorům podařilo zachytit neopakovatelnou vánoční atmosféru. Přihlížet samozřejmě budeme také k technickému provedení snímků, to v tomto případě ale nebude hlavním kritériem,“ doplnil Ivo Stejskal.

Autoři nejlepších snímků se mohou těšit na věcné odměny a také poukazy na fotoslužby v hodnotě:

1. místo -  1500,- Kč
2. místo – 1000,- Kč
3. místo -  500,- Kč

Vyhlášení výsledků proběhne v průběhu ledna 2022.

Přihlášku do fotosoutěže Blansko vánoční najdete na webových stránkách města.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení